torsdag 30. juni 2011

300611: Dagens dame lufter gressklipperen

.


- Jeg trodde det skulle være lett å ha en selvgående gressklipper, sier dagens dame, i stedet går jeg her og passer på den.

Damen tenkte hun skulle slippe lett fra hagearbeidet, men den gang ei - det tenkte nemlig gressklipperen også.

- Han er som en tenåring, sier damen, sluntrer unna kjedelig arbeid. Og før jeg vet ordet av det, gjemmer han seg under en busk, eller setter kursen mot naboens hage.

Derfor går damen med gressklipper i bånd. Og kjenner vi damen rett, tar det ikke lang tid før han både har navn og en historie å fortelle. Her er det bare fantasine som setter grenser, siden naboens blomsterbed ikke gjør det....
.

onsdag 29. juni 2011

290611: Dame med katt og armringer

.


- Jeg tenkte jeg skulle bade, sier dagens dame, og jeg tenkte jeg skulle prøve å få ed meg katten min.

Hun står der klar på stranda, med badedrakt og armringer. Katten har ingen planer om å flytte seg, bade er det siste han vil, han vil bare strekke seg ut, ligge i den varme sanda, og være katt.

- OK, sier damen, det var kanskje en dårlig idé, det der med badinga, det er ikke akkurat dametemperatur i vannet.

- Ingen skam å snu, tenker hun, og setter seg ved siden av katten. Og hun tenker at det å strekke seg ut i den varme sanda, ikke er så verst, det heller. Og når katten kan ta en kattevask, kan hun jammen med ta en damevask, helt uten å fryse.
.

tirsdag 28. juni 2011

280611: Dame med ugle

.


- Noe må man jo finne på når det regner, sier dagens dame, som for eksempel å ta med en ugle på bytur.

Alle forstår jo at det er en bokhandel damen skal oppsøke, hva skulle det ellers vært, siden hun nå en gang bærer på en ugle?

- Jeg vet ikke om ugler er kloke i virkeligheten, sier damen, eller om det bare er noe vi tror fordi den ser rett fram, sånn som oss. Ja, ikke at alle mennesker er kloke, men fugler er ikke akkurat regnet for å være spesielt intelligente, det heter ikke hønsehjerne for ingenting.

Dagens dame velger å tro at ugler er kloke, litt fordi de ser rett fram, og litt fordi hun har lest bøkene om Harry Potter. Så i dag går hun på tur med ugle. Til en bokhandel, selvfølgelig.
.

mandag 27. juni 2011

270611: Pelargoniadame

.


- Jeg begynte ikke å drikke kaffe før jeg var førti, men da ble jeg en skikkelig kaffekjerring, sier dagens dame, så begynte jeg å like vin, og nå liker jeg jammen pelargoniaer også.

Hun lurer på om det er et tegn på at hun ikke bare har blitt en kaffekjerring, men en skikkelig kjerring på alle måter.

- Det får ikke hjelpe, sånn har jeg blitt, sier hun, mens hun drikker formiddagskaffen sin, før hun pusler videre med pottene med pelargoniaer.

- Hvis været holder, skal jeg jammen drikke et glass vin i hagen også, sier dagens kjerring, og hvem vet, kanskje jeg snart begynner med flere kjerringting.

Hva det skal være, vet hun ikke, og ikke bekymrer det henne, heller. Hadde hun visst hvor hyggelige de var, alle disse kjerringtingene, skulle hun nemlig begynt med dem lenge, lenge, før.
.

søndag 26. juni 2011

260611: Dame med stol

.


- I dag skal jeg bare sitte i en stol, sier damen. Jeg skal sitte der å lese, spise, se på TV. Noen ganger i løpet av dagen skal jeg sitte der å gjøre ingen ting, og kanskje jeg skal sove litt innimellom.

Hun bærer med seg stolen, og lar seg ikke friste til å gjøre noe som helst annet. Det er søndag, det er stoldag, og dagens dame hviler.
.

lørdag 25. juni 2011

250611: Dame med to sjimpanser

.


- Akkurat sånn kjennes det ut, sier damen, som om ungene mine ikke er menneskebarn, men apekatter som klatrer og roter og leker. Alltid og overalt.

Noen ganger er det akkurat som om ungene forandrer seg og blir til dyr foran øynene hennes. Ofte blir de til apekatter, men det hender de blir til andre dyr også, til dovendyr, for eksempel.

- Det er godt jeg liker dyr, også, sier damen, og søte er de, ungene, når de blir til sjimpanser også. De er bare litt vanskeligere å håndtere enn til vanlig...

fredag 24. juni 2011

240611: Dame med badeand

.


Dagens dame går tur med badeada si. Badeender må også luftes, og det er en oppgave vår dame klarer utmerket godt. Hun drar den etter seg, både til lands og til vanns, og tenker at enklere dyr å lufte, skal man lete lenge etter.

Og enkelt er hva damen trenger nå. Hun har ferie, og vil helst gjøre ingen ting. Og hun vil at de hun er sammen med skal være snille og ukompliserte, og ikke mase. Og da passer det godt å tilbringe dagen med en gul og fin badeand.
.

torsdag 23. juni 2011

230611: Dame med solkrem

.


Med stor hatt og høy faktor møter damen sommeren. Hun tar ingen sjanser, ikke vil hun bli svidd, og ikke vil hun få solstikk. Ikke vil hun ha solrynker, heller.

- Flaks for meg at jeg ikke er opptatt av å bli brun, sier damen, i alle fall ikke hvis jeg må ligge stille og kjede meg og bli svett på en gang.

Hun smører seg med solkrem, tar på hatten, og finner en god bok, og et fint sted å sitte.

- Siden tålegrensa mi er ca fem minutter, setter jeg meg like godt i skyggen med en gang, sier hun, det er varmt der også, men ikke uutholdelig.

Hun lener seg tilbake, og tenker at det er mange måter å være ute på. Heldigvis.
.

onsdag 22. juni 2011

220611: Dame med rose

.


- Noen har bursdag, sier dagens dame, derfor rose. Nå tenker damen at mange burde fått roser oftere, selv om de ikke har bursdag, men bare fordi de finnes.

- Men i dag har noen bursdag, sier damen, og skal få en rose. Og kake. Bursdagsbarnet skal få kake. Og noe mer, men det er hemmelig.

Hun bærer rosen, og tenker at i dag gir hun den til en som fortjener den. Fordi han har bursdag, og fordi han finnes.
.

tirsdag 21. juni 2011

210611: Dame ned dalahest

.



Dagens dame bærer en hest. Hun er på besøk hos søsterfolket, og da inngår det å bære en hest. Heldigvis er det en liten dalahest hun bærer rundt på, rød og fin er den, og god å holde i.

- Men jeg skal ikke kjøpe den, sier damen, bare holde.

Litt for mange ganger har hun kjøpt med seg ting hjem fra ferie, som var fine da de sto i gruppe i butikken, og oste av feriefølelse. Når de kom hjem, viste de seg ofte å være litt i overkant glorete, og de passet i alle fall ikke inn sammen med de andre overilte feriekjøpene.

- Nei, sier damen, jeg skal ikke kjøpe hest, bare holde den.

Og det gjør hun. Hun stryker over den, og går fra den. Men kjenner vi damen rett, tar det ikke lang tid før hun finner en ny ting som sniker seg ned i kofferten, og som resten av livet skal tilbringe tida i damens skap...
.

mandag 20. juni 2011

200611: Dame med parasoll

.


- Parasoll eller paraply, alt etter vær og føreforhold, sier dagens dame, men noe å ha over hodet vil jeg ha. Jeg vil verken bli våt i håret, eller varm i hodet!

Dagens dame tenker at når man tross alt bor i en del av verden der enkelte dager rommer opp til flere årstider, er det greit med noe som kan brukes ved flere anledninger.

- I dag er det en parasoll, sier damen, i alle fall litt av dagen.

Og det er hun fornøyd med. Hun koser seg i sola, og tenker at heldigvis er hun vanntett, så om det kommer regn, går det bra det også. Og så har hun jo paraply...
.

søndag 19. juni 2011

190611: Dagens dame er på reise

.


- Jeg skal reise bort, sier dagens dame, i noen dager skal jeg utforske nye kafeer og nye gater.

Hun skal ikke være lenge borte, damen, hun skal bare ha en pustepause, sammen med seg selv, og en hun er glad i.

- Og bamsen får være med, man blir aldri for stor til å ha med bamse på tur, sier damen, og bamser trenger også inntrykk. Min bamse skal i alle fall ikke ligge på loftet med et silkebånd rundt magen.

Og hun tenker at noen fine dager med nye inntrykk gjør godt for slitne damer og menn, og ikke minst for slitte bamser.
.

lørdag 18. juni 2011

180611: Dame med sittepute

.

- Jeg er enig med Mattis i Fuglane, i at flate steiner er til å sitte på, sier dagens dame. Akkurat det synes hun er noe av det vakreste Tarjei Vesaas har skrevet.

- Men i mangel på en flat stein, er det ikke så verst å sitte på en pute, heller, sier damen, det viktigste er at man sitter, og tar en pause i hverdagen.

Damen tenker at det er viktig å ta seg tid til å gjøre ingenting. En trenger ikke alltid å ha oppgaver som skal fullføres, noen ganger er det godt nok, og veldig lurt, å sitte å betrakte verden, lytte til fuglene, og la tankene flyte.

Da er det godt å ha en flat stein å sitte på. Eller ei pute.
.

fredag 17. juni 2011

170611: Dagens dame skåler for sommeren

.


- Nå er det definitivt sant at det er sommer, sier dagens dame. Det spiller ingen rolle hva slags vær det er, det er sommer, bare spør et hvilket som helst barn i skolealder.

Verden er plutselig full av barn som har fått ferie. De minste hopper bortover veien, og tenker på alt det morsomme de skal rekke denne sommeren, leke, og bade, og kanskje finne en frosk i grøftekanten. De er fulle av spring som har hopet seg opp i løpet av skoleåret.

De litt større barna gleder seg også. De gleder seg kanskje til å sove lenge, og slippe lekser. Mange lurer på om de finner noen å kline med denne sommeren, de er fulle av forventning om hva sommeren kommer til å ha med seg. Damen håper de får innfridd noen av ønskene, og at sommeren består av flere høye topper enn dype daler for de som går der, fulle av hormoner, og venter på å bli voksne.

I dag er læreransiktene glade og avslappa. De, som for noen uker siden satt over rettbunken, rødøyde og grå i ansiktene sine, smiler igjen. Plutselig blir de mye yngre, og til og med den strengeste læreren ser snill ut.

Damen skåler for alle elevene og lærene som har sluppet fri i dag. Og hun skåler for forventninger og små frosker i grøftekanten. Hun skåler for strålende solskinn og sommeregn, og fugleunger som lærer å fly. Dagens dame skåler for sommerferien....
.

torsdag 16. juni 2011

160611: Dame med gressklipper

.


- Ja, jeg har gressklipperen i bånd, sier damen, selv om den er av den selvgående typen, som klipper selv, og går hjem for å lade seg opp. Eller, det er nettopp derfor.

Gressklipperen vet nemlig ikke at damen klipper rundt tiriltungene som lyser gult i gresset, eller de små hvite blomstene som er ugrass hvis de vokser i bedene, men lysende små stjerner i grasset. Den vet ikke at damen synes det er fint med forglemmegei noen små blå blomster hun ikke vet hva heter. Den vet bare at den skal klippe, klippe, og så gå hjem.

- Derfor har jeg den i bånd, sier damen, for at den ikke skal ta bort alt jeg synes er fint.

Og hun tenker at ting som går av seg selv ikke passer for alle damer, i alle fall ikke for de som smiler hver gang de ser en trassig liten løvetann stikker hodet fram.

- Nei, sier hun, denne passer nok best for de som har kontroll på hagen sin, og har den i bånd, på en måte. Vi andre får ha gressklipperen i bånd - da gjør den minst skade.
.

onsdag 15. juni 2011

150611: Dagens dame jobber i hagen

.


- Nei, sier damen, jeg er nok ikke en ekte hagedame. Ekte hagedamer gjør litt hver dag, de går på små turer i hagen sin, dreper hver eneste iberiasnegle de møter, og napper ugrass i forbifarta.

- Jeg er en skippertakshagedame, fortsetter hun. Noen år gjør jeg så lite, at jeg straffes med gjengrodde stier året etter, og jeg utrydder snegler når de blir så mange at de ikke lar seg overse. Og ugrass er også grass, og noe har veldig pene blomster.

Dagens dame liker hagen sin, selv om den er lurvete og ulydig. Hun tenker at det er med hager som hunder, de ligner eierne sine. Hun har aldri klart det der med å holde seg innafor ramma, så det er ikke rart at plantene rømmer fra bedene, heller.

- Jeg er og blir en skippertakshagedame, sier hun, men det er jeg innmari god til....
.

tirsdag 14. juni 2011

140611: Dame med badekar

.


- Vi er allerede halvveis i juni, og jeg vil bade, sier dagens dame. Hele vinteren har hun gledet seg til lange, late dager på stranda. OK - lange, late dager har hun hatt, men hun har ikke badet.

- Det er ikke som i gamle dager, sier hun, da kastet jeg meg i sjøen tidlig i mai, og syntes det var helt greit, og kanskje til og med deilig.

Det var før. Voksne damer liker å ha det varmt og godt, og orker ikke å fryse for mye, så noe sjøbad har det ikke blitt enda.

Men i dag skal damen bade. I badekar. Varmt og godt skal det være, og med litt badesalt i vannet og et glass vin på et bord ved siden av, er det som hun kan høre måkeskrik og lyden av løpende føtter i sand. I alle fall hvis hun kniper øynene hardt igjen og tar i bruke alt hun har av fantasi.

- Det er juni, og jeg bader, sier damen, og har det egentlig ganske greit.
.

mandag 13. juni 2011

130611: Sommerfugldame

.


- Noen damer er som sommerfugler, sier dagens dame, de er fargerike og synes godt i verden.

- Litt flyktige er de også, når du endelig trodde de hadde satt seg ned, ser de en annen blomst de vil hilse på, og vips, borte er de, fortsetter hun.

Hun smiler av sommerfugldamene. Man kan ikke bli sint på en sommerfugl som flyr sin vei, for vips er den tilbake igjen, like fargerik, og som om ingenting hadde skjedd.

Dagens dame bærer en sommerfugl, forsiktig. Og hun tenker at noen ganger må man bære sommerfugldamer forsiktig, også. De lander ikke alltid på snille blomster, og noen ganger blir de slitne i vingene sine og må hvile. Og nettopp fordi de er så fargerike, trenger de å bli sett ordentlig. Det går nemlig an å ha grå dager selv om man har vinger i alle regnbuens farger.

Og det skal ikke mye til for å glede en sommerfugldame. Litt hvile og noen gode ord, så er sommerfugldamene klare til å lette igjen, og fortsette med å spre farge til verden.
.

søndag 12. juni 2011

120611: Dame med prestekrage

.


- Jeg har plukket en prestekrage, sier dagens dame, en tidlig en. Vanligvis kommer det ikke prestekrager i damens grøftekant så tidlig på sommeren, men en enslig sto der da damen gikk forbi, og hun kunne ikke dy seg, men måtte plukke den.

- Navnet på blomsten må jo være helt uforsåelig for de som vokser opp nå, sier damen, de har vel aldri sett en prestkrage i kirken, hvis de har vært i kirken, da, der har de bare sett snipp.

Det er ikke det at damen er ofte i kirken, heller, men hun vet hva en prestekrage er, og hun husker dem fra barndommens skolegudstjenester.

Blomsten med det nå kanskje misvisende navnet prestekrage, er i damens hånd. Fortsatt er den hel og fin, men kjenner vi damen rett, kommer den ikke til å være det lenge: Damen kommer snart til å plukke av et og et blad, mens hun mumler "Elsker, elsker ikke....". Sånn gjorde man også i gamle dager, og prestekragen i grøftekanten får damen til å huske tilbake da hun hadde små hender og plukket blomster i grøftekanten nesten hver dag. For så lenge siden at alle barn visste hva en prestekrage var....
.

lørdag 11. juni 2011

110611: Dame med sjokoladekake

.


- I dag skal jeg spise kake, sier damen, det er lørdag, jeg kan gå på kafe, og jeg har god tid.

Dagens dame lar seg friste av en mørk og deilig sjokoladesak. Noen vil kalle den en syndig fristelse, men ikke vår dame. Eller, fristelse, kanskje. Syndig? Nei.

- En kake kan ikke være syndig, sier damen, og ikke kan man knytte skam til den heller - den skal nytes med velbehag. Har man lyst på den, skal man spise den. Det er nemlig synd og skam å la det være....
.

fredag 10. juni 2011

100611: Dame med spisskål

.



Dagens dame bærer en spisskål. Spisskål er en av de grønneste grønnsakene hun vet om. Det er omtrent alt hun vet om den også. At den er spissere enn en vanlig hodekål, trenger man ikke å være veldig klok for å forstå - siden den jo heter spisskål.

- Spisskålen minner om nykål, og kan sikkert brukes på samme måte, tenker damen. Hun velger spisskål i dag, likevel. Den får henne til å tenke på Danmark og sommerferie, og det er bra for slitne damer.
Og den som bærer en spisskål, kan ikke annet enn å bli glad, over det lysende grønne hodet som fyller hendene og lover sommer.
.

torsdag 9. juni 2011

090611: Dagens dame lufter måka si

.


- Den må jo ha luft og få fly litt, måka mi, sier dagens dame. Hun er ute og går tur med fuglen sin.

Selvfølgelig er damens måke i bånd, hun er en ansvarlig måkeeier, som tar det på alvor at det finnes de som er redde for måker.
- OK, så sier jeg kanskje at "den er jo så snill", jeg også, men jeg vet jo at det ikke hjelper hvis man er redd, da er en måkeeiers forsikring ingenting verdt, alle måkeeiere sier at akkurat deres måke ikke er farlig, sier damen.

Dagens dame oppfordrer alle måkeeiere til å ta ansvar, og utøve et ansvarlig måkehold.
- Det er viktig å holde måkene i bånd når andre fugler er ute med ungene sine, selv om vi tror den lystrer, er det ikke sikkert den gjør det likevel, når den finner noe spennende å fly etter, formaner damen.

Og siden damen nå en gang er i pekefingerhjørnet, løfter hun den enda en gang, og minner alle måkeeiere om å huske pose når de er ute på tur.
.

onsdag 8. juni 2011

080611: Dame med saks - og mord i blikket

.


- Nå er det nok, sier dagens dame, vanligvis er hun en vennlig og snill person, men ikke i dag, i dag lyser det hevnlyst i øynene hennes.

Bevæpna med saks går hun til krig mot sneglene. Ikke de som har hus på ryggen, alle som bærer hjemmet sitt med seg, lar hun være i fred. Hun går til krig mot de brune, slimete, de som spiser hagen hennes.

Forresten, det var ikke hun som gikk til angrep først. Damen er en fredelig skapning, som gjerne ser på at rådyr forsyner seg, og til og med en og annen liljebille kan hun overse. Det er noe annet med sneglene.

De kommer krypende i store mengder, som om de skal overta verden, eller i alle fall damens hage, og nå er det nok.

- Jeg har prøvd å snakke med dem, sier damen, men de hører ikke på. Jeg kan tåle dyr som bare spiser litt, men ikke de som ikke vil dele med meg.

Utstyrt med saks går hun ut i verden, og klipper snegler i to. Ekkelt, synes hun, og hun har vanskelig for å forstå at et snegleskinn kan romme så mye innmat.

Hun overvinner motviljen, både mot det å drepe, og det ekle, og klipper i vei. Og tenker at om de sneglene som ser henne nå er kloke, vil de skli så fort de bare kan på slimet sitt, nedover veien, bort fra morderdamens hage....
.

tirsdag 7. juni 2011

070611: Dagens dame vanner

.


- I dag er en god dag for vanning, sier dagens dame, jeg liker samarbeid, og i dag får jeg hjelp fra himmelen.

Når dagens dame sier at hun får hjelp fra himmelen, mener hun selvfølgelig at det regner, ikke at Gud er med på dugnad i hagen hennes. Selv om han hadde vært velkommen, akkurat som alle andre som hadde hatt lyst til å ta et spatak i hagen.

Siden dagens dame verken tror på Gud, eller på undre i form av hagearbeidskraft fra andre, tar hun vannkanna i egne hender. Med god hjelp fra himmelen.
.

mandag 6. juni 2011

060611: Dagens dame flagger

.


- Jeg flagger i dag, sier dagens dame, fordi jeg har bursdag, og alle damer som har bursdag, kan flagge.

Hun flagger med det svenske flagget, damen. Ikke fordi hun er svensk, men fordi det svenske flagget også har bursdag i dag, akkurat som damen.
.

søndag 5. juni 2011

050611: Dame med solbriller

.


Nei, hun har ikke solbriller på fordi hun hadde en lang lørdag, dagens dame. Hun har solbriller på fordi det er sol og sommer - i alle fall i dag.

- Det er ikke hvert år jeg får bruk for solbrillene, sier damen, det er ikke hvert år det er sommer her jeg bor.

Nå er det sommer, og damen bruker brillene sine. OK, hun hadde kanskje ikke trengt å ha dem på hele dagen, men hun gjør det likevel, man vet aldri hvor lenge sommeren varer.

- Dette er den andre sommeren i år, sier damen, den første var i april, men den gikk selvfølgelig over - jeg håper denne sommeren varer lenger, og at det ikke bare er en lure-sommer.

Hun setter seg på den varme trappa, klapper på hunden, og ser på verden, gjennom solbrillefilteret sitt, og tenker at gode dager er verdt å ta vare på.
.

lørdag 4. juni 2011

040611: Dagens dame bærer rådyr

.


I dag bærer dagens dame et rådyr. Hun kunne valgt et mindre dyr å bære, eller i alle fall et som var lettere å håndtere, men hun har altså valgt rådyr i dag.

Og nei, hun skal ikke spise det. Ikke fordi hun ikke spiser kjøtt, eller fordi hun ikke spiser kjøtt fra søte dyr. Hun bærer rådyret forsiktig forbi hunder som bjeffer og skremmer.

- Hallo, sier damen, hallo, alle hundeeiere, rådyra har små kalver akkurat nå, og trenger ro. De vil ikke bli jaga, og de små kalvene har korte bein, og kan ikke løpe så langt.

- Vi snakker om Bambi her, og alle vet at små bambier trenger mammaene sine, det er ikke alle som har en hare og en skunk til å passe på seg, fortsetter damen, og oppfordrer alle til å vise ekstra hensyn nå som skogen er full av små dyrebare dyrebarn.
.

fredag 3. juni 2011

030611: Dame med hoppende glad hund

.


- Denne gangen kjennes det ut som om det er sommer, og det gjør meg glad, sier damen. Hun spiser is, en av de gode sidene som følger med sommeren.

At sommeren ikke har bare gode sider, men også inneholder brennesle og vepsestikk, tenker hun ikke på i dag.

- Alt til sin tid, sier hun, og i dag er det tid for is.

Hunden er også glad for at det er sommer, og bekrefter uttrykket hoppende glad, der han utfolder seg og viser sine akrobatiske ferdigheter.

Det er juni, og både hunder og damer kan glede seg over varme, lange sommerdager.
.

torsdag 2. juni 2011

020611: Dagens dame drikker øl

.


- Egentlig skulle jeg fange sniler, sier dagens dame, i dag er det heldigdag, og jeg har fri til å gjøre ting i hagen.

Og hun gjør ting i hagen, dagens dame. Men i stedet for å lage øl-felle til snilene, drikker hun ølet selv, og tenker at hun alltids kan klippe sneglene i to i stedet, i alle fall hvis hun drikker seg til mot først.

Og i stedet for å luke, har hun satt seg et stille sted, og ser på at grass og ugrass gror.

Hun hygger seg, damen, og tenker at jammen var det lurt å gå i øl-fella....
.

onsdag 1. juni 2011

010611: Junidamen

.


-Endelig kom sommeren, tenker junidamen, og skynder seg ut. Når man bor i et land der været er omskiftelig som en tenåringsjentes humør, må man passe på å få med seg de fine dagene når de er der. Det er ingen selvfølge at sommeren kommer sammenhengende i Norge. Månedens dame er sikker på at sommeren er en kvinnelig årstid, og at den jobber i turnus. Noen ganger en uke på og en uke av, men andre variasjoner forekommer også.

Man blir ofte lurt av sommeren. Hun kikker fram, for så å trekke seg tilbake. -Titthei, sier hun, og smiler, og man kan ikke bli så veldig sint på henne heller, for hun er søt når hun smiler, og varm, i alle fall innerst inne. OK, det er ikke like morsomt når man har fått fram grillen og sitteputene og vinglasset og sommeren åpner himmelen og slipper regnet løs. -Kødda, sier hun da, du trodde det var sommer, men jeg lurte deg, igjen.

Derfor venter ikke dagens dame med å dra på stranda. Hun gjør det i dag, med badering, solkrem og jordbær med sand på. Og hun tenker at tenåringsjenter og sommerdager må behandles som forbigående fenomener, man setter større pris på dem på den måten.

Denne dama var junidama i kalenderen min for 2010.
.