lørdag 31. mars 2012

310312: Dagens dame har en hvit dag

.



- Jeg har en på alle måter hvit dag, sier dagens dame, hodet mitt kjenes ut som om det er fylt med bomull, og i glasset mitt er det varm melk med honning.

Tankene går sakte, og at hodet er fylt med bomull, er vel ikke helt sant. Det er mye tåke der, det er riktig, men om det er noe damens hode er fullt av i dag, er det snørr. Det renner i alle fall ustanselig ut av hodet hennes. Inne i hldet, der det er snørr, bomull og tålke, er det også plass til en som sitter og slår med en hammer. Midt i panna treffer hameren, igjen og igjen. Noen tuller forresten med temperaturen også, damen er varm og kald om hverandre.

- OK, sier damen, jeg er syk. Selv om det er påskeferie og sol er jeg syk.
- Men faen heller, sier damen, jeg tar det som en mann. Jeg pakker meg inn i dyna og er syk og sutrete!
.

fredag 30. mars 2012

300312: Dame med leppestift

.



- Ja, sier damen, jeg bærer en leppestift. En rød en.

Hun tenker på damene i reklamen, de med røde blanke lepper. De har jevne konturer og har aldri leppestift på tennene. Damen synes at hun ser ut som en klovn med leppestift på, som om hun og speilet på en måte er uenige om hvor leppene stopper.

- Jeg driter i hele leppestiften, sier damen, jeg tegner på veggen i stedet for på meg selv. Det er mye gøyere.

Og det gjør hun. "Kyss meg i ræva", står det med store blanke røde bokstaver på baderomsspeilet. Og det er ingen tvil om hvor bokstavene begynner. De har helt jevne konturer.
.

torsdag 29. mars 2012

290312: Dagens dame drikker kaffe

.



- Ja, altså, jeg drikker kaffe hver dag, jeg, sier dagens dame, men i dag skal jeg skravle og drikke kaffe samtidig. Det gjør jeg ikke hver dag, mange dager drikker jeg kaffen min helt alene, og jeg skravler altså ikke med meg selv.

I dag skal damen treffe andre damer, damer hun ikke har sett på lenge. De har mye å ta igjen og snakke om, av gode ting og ikke fullt så gode ting.

- Men kaffe, sier damen, kaffe gjør godt. Særlig når den nytes sammen med andre.
.

onsdag 28. mars 2012

280312: Dame med marihøne

.



- Nå har jeg sett, det også, en marihøne i mars. Nå står ikke verden til påske!, sier dagens dame.

Akkurat det siste, trur hun ikke noe på. Hun trur at verden nok står til denne påska også, ingen ting tyder på noe annet. Men det er ikke ofte hun ser marihøner i mai. Aldri før, faktisk.

- OK, sier hun, der hun står med store øyne og ser på det vakre, lille insektet.
- OK, det er vel ikke akkurat et godt tegn, kanskje. For jorda, mener jeg, at marihønene kryper fram fra hvor de nå enn pleier å befinne seg i mars.

Hun synes det er skummelt med marihøner i mars, de skal ikke være her enda. Og hun tenker at kanskje er det et aldri så lite gufs fra en framtid prega av at mennesket har tukla alt for mye med naturen.

Likevel må hun smile, der hun ser på det lille krypet. Og som alltid før benytter hun sjansen til å ønske seg noe når den flyr sin vei.
.

tirsdag 27. mars 2012

270312: Dame med kråkebolle

.



Dagens dame bærer en kråkebolle. Eller, hun bærer skallet av en kråkebolle.

Dyret som er så forundelig at det beveger seg på matbordet, rett og slett fordi det ikke vet at det ikke lever lenger. Det synes damen er rart.

- Et slags dyr uten hjerte og hjerne, og med alle piggene ute, sier dagens dame, sånn sett kan den minne om noen mennesker jeg har møtt....
.


mandag 26. mars 2012

260312: Dagens dame har et glass vann

.



- Nei, sier damen, det er ikke fordi jeg har drukket for mye andre ting i helgen jeg har et glass vann i dag.
- Ikke bare derfor, i alle fall, legger hun til.

Damen liker vann, og hun tenker at hun er heldig som kan tappe seg et glass godt, kaldt og rent vann i springen. Det er ingen selvfølge, det er ikke noe de fleste damene i verden kan gjøre.

- Vi glemmer det, sier damen, vi glemmer for en fantastisk ressurs rent vann er. Vi glemmer hvor viktig det er for hygiene og ernæring. Og vi glemmer hvor heldige vi er, som slipper å bære vann, og som ikke trenger å gå i butikken for å kjøpe drikkevann.

Som så mange andre ting vi tar som en selvfølge, tenker damen at det er viktig å huske på at ting vi betrakter som selvfølgeligheter kan ta slutt. Vannet kan forurenses, eller tilgangen kan begrenses.

- Vi må passe på vannet, og verne om det, sånn at det fortsetter å være rent, kaldt og tilgjengelig, sier damen, vannet er en venn, og venner skal man behandle godt!

søndag 25. mars 2012

250312: Dame med gyngehest

.



- Det er viktig med hjelm for den som skal sitte på en hest, sier dagens dame.

Selv er hun redd for hester, de er store og ser skumle ut, og hun liker ikke store dyr.

- Jeg kan ikke tenke meg å sette meg på et dyr som det er langt ned fra, sier damen, jeg har høydeskrekk, og så liker jeg ikke å slå meg, og tenk om den hesten jeg kom til å sette meg på ikke hadde særlig lyst til å ha damer på ryggen...

Hun tenker at det er tryggest å starte med en gyngehest. Den er ikke høyere enn at hun kan tåle å falle av, og den er stabil i både meier og humør.

- Men jeg bruker hjelm, sier damen, for sikkerhets skyld bruker jeg hjelm.

Hun tar ingen sjanser med hodet sitt, men er fornøyd med å kunne legge ut på en aldri så liten søndagsridetur uten veldig store sjanser for skader.
.

lørdag 24. mars 2012

240312: Dagens dame knekker nøtter

.



- Nøtteknekking er ikke forbeholdt julen, sier dagens dame, det er mange nøtter i verden som skal knekkes, og noen må man knekke i mars, også.

Det er derfor damen har nøtteknekker. Mer er det rett og slett ikke å si om den saken.
.

fredag 23. mars 2012

230312: Dagens dame leker at det er sommer

.



- Jada, sier damen, jeg vet at det er mars, og at mye kan skje. Det kan fortsatt komme snø, jeg vet det. Men hallo, alle dere værpessimister: I dag er i dag, og i morgen er i morgen. Og i dag er det sommer.

Så mye sommer er det ute, at damen er ute og graver litt i hagen. Det er alltid den første gravingen som er den morsomste, damen nyter å putte spaden i soloppvarma jord, hun ser at det spirer og gror.
Krokusen er i full blomst, og på noen av buskene er det grønne blader.

- I dag er det sommer, sier damen, og om det skulle komme aldri så mye snø i neste uke, kan ingen ta fra meg dette: minnene om det varme sommerdagen i mars.
.

torsdag 22. mars 2012

220312: Dame med kaktus

.



- Det er mange jeg kunne tenke meg å gi en kaktus til, sier dagens dame, hun bærer rundt på et velvoksent eksemplar av arten.

Og nei, denne kaktusen skal hun ikke gi til en venn som trenger en plante som klarer seg med minimalt stell, sånne kaktuser er snille vennskapsgaver, og det er ikke det damen har å by på i dag. I dag skal hun gi bort en sinna-kaktus.

- Jeg kunne gitt den til han som stod på biblioteket og kjefta på ungen sin, på en skikkelig ydmykende måte, sier hun, han hadde trengt en plante som kunne ta igjen.

- Eller jeg kunne gitt de som benytter en hver anledning til å sparke nedover, på de som ikke alltid har tatt de rette valgene i livet, og som ikke alltid fikser livet og hverdagene så lett, fortsetter hun, men hun bestemmer seg for at kaktusen denne gangen skal gå til en person, og at gruppen av sparkere skal hun ta igjen med på annen måte.

Hun funderer lenge over hvem som skal få kaktusen. Så vet hun det, og tenker at det egentlig har vært opplagt hele tida. Hun vet om en justisminister som godt kan fortjene en kaktus. Når verken ord eller saklige argumenter når fram, skader det ikke å prøve med kaktus.

- Og når hun stikker seg og ser at det renner blod i henne også, klarer hun kanskje å huske på at hun er et ekte menneske, hun også, med puls og pust, sier damen, og alle vet at ekte mennesker har både lov til å føle noe og til å forandre mening....
.

onsdag 21. mars 2012

210312: Dame med moldvarp

.



Dagens dame bærer en moldvarp. Den er bløt og god å holde på, om enn litt skitten. Men nå er det jo ikke akkurat rart at den som graver i jorda hele dagen blir møkkete.

Den ser ikke så godt, og den hører ikke så godt, heller, den lille krabaten. Men grave, det kan han.

Og damer lurer på om moldvarper lar seg dressere, sånn at de kan settes i arbeid i hagen hennes. Kan de det, lover damen å betale godt i meitemark og gode klemmer.....

tirsdag 20. mars 2012

200312: Dame med stork

.



- Nei, sier damen, det har ikke noe med bebier i nabolaget å gjøre, det er ikke derfor jeg bærer en stork. Jeg bærer den fordi jeg synes bittelitte grann synd på den fordi den har måttet stå til ansvar for noe den beviselig ikke har gjort, det er dårlig gjort å skylde på storken for noe folk gjør sjøl.

- Forresten, sier damen, jeg har lært at storken ikke kvitrer, og det er jo like bra, kanskje, for gud vet hva slags lyder som ville kommet ut av den store fuglen med det lange nebbet, fortsetter hun.

Så tenker hun litt, og kommer fram til at det sikkert ville vært hjerteskjærende barnegråt.
.


mandag 19. mars 2012

190312: Dame med englevinger

.



- Ikke en fjær, bare, sier damen, men et helt sett med englevinger, det er det jeg fant i huset mitt i dag.

- Jeg lurer på hva det betyr, sier damen, at engelen har sagt opp jobben, kanskje? Og at når hun nå en gang for alle har lagt av seg vingene sine, må vi vel endelig skjønne at hun ikke finnes i virkeligheten. At hun også er en eventyrskikkelse, akkurat som troll og monstre. Og prinsesser.

- Ja, ja, sier damen, og rydder bort vingene.
- Endelig er det i alle fall slutt på de løse fjæra som pleier å dukke opp på de mest irriterende steder..
.

søndag 18. mars 2012

180312: Dame med hvitveis

.



Noen ganger kommer våren tidlig, og damer kan gå i skogen å finne små, lysende stjerner på bakken.
Foreløpig er det ikke så mange, det er fortsatt en stund til at skogbunnen blir dettet av et hvitt teppe som ikke er snø, men en og annen hvitveis har hun funnet, dagens dame.

- Jeg pleier ikke å plukke med meg hvitveis, sier dagens dame, jeg synes de er aller best der de hører hjemme, på den store lysningen i skogen.

Men akkurat i dag kunne hun ikke dy seg. Hun plukker med seg en enslig stjerne og tar den med hjem for å la den lyse opp i et lite eggeglass på kjøkkenbordet. Og damen tenker at alle burde unne seg en stjerne på kjøkkenbordet av og til, det blir man gladere av.
.

lørdag 17. mars 2012

170312: Dame og hund på bytur

.



- Man trenger ikke alltid oppholde seg på landet, sier damen, noen ganger er det fint med bytur, selv med hund. Noen hunder liker også å se på folk, og det er mye å snuse på i en by.

Nå er det sånn at det ikke er alle steder hunden får være med inn når de er på bytur. Men hunden vet råd. Den har med seg sin helt egne sittematte, den vil jo ikke akkurat sette seg rett på bakken i by by, herregud, hvem som helst kan jo ha tisset der.

Når damen går inn i hundefrie soner, sitter hunden fornøyd på matta si, og ser på livet som går forbi. Akkurat som en hvilken som helst dame på kafe gjør det.
.

fredag 16. mars 2012

160312: Dame med hammer

.



Dagens dame har en hammer. Hva hun skal bruke den til, er ikke helt sikkert.
Kanskje hun skal bygge noe nytt og fint, eller kanskje hun skal banke i stykker noe som bør ødelegges.
Eller kanskje hun rett og slett bare skal henge opp et bilde.

Kanskje skal hun hamre løs på noen med ord, eller kanskje hun skal lage den fuglekassa hun har tenkt på så lenge. Hun sier ikke hva hun skal bruke hammeren til, men hun har nok en plan, hun pleier å være målbevisst.

Og hører man nøye etter, kan man høre at hun mumler, der hun går forbi med hammeren i handa.

- Om jeg hamrer eller hamres, like fullt så skal der jamres, sier damen, og det høres jo ikke akkurat ut som en som gleder seg til å gå løs på en oppgave, eller en som tror hun får det til. Det høres ut som om det ligger både raseri og fortvilelse i ordene hun har lånt fra Peer Gynt.

Så får vi da bare håpe at det er en fuglekasse hun skal bruke hammeren til, og ikke noe stort og alvorlig, som å bygge et hus. Og så kan vi bare ønske at raseri og fortvilelse kan bli til noe riktig fint når det brukes på den rette måten...
.

torsdag 15. mars 2012

150312: Dagens dame hører på musikk

.



- Jada, sier damen, jeg bærer på en cd-spiller, bare for å minne om at den finnes, liksom.

Hun tenker at det ikke varer lenge før de som vokser opp ikke aner hva en cd-spiller er for noe, selv har hun en, men hun bruker den ikke ofte.

- Men jeg hører på musikk, sier hun, jeg har musikken med meg i lomma, på en bitteliten musikkmaskin. Magisk, er det, for en som har vokst opp med platespiller og kasettspiller, at så mye kan få plass i noe så lite.

Damen tenker litt over hvor mye som har skjedd fra hun var liten og til nå, men hun tenker ikke lenge. Hun har nemlig en lang rekke med sanger hun vil høre, og tenker at det er fint at den bittelille musikkmaskinen finnes. Det gir i alle fall rotete damer litt mindre å holde styr på...
.

onsdag 14. mars 2012

140312: Dame med kjepphest

.



- Jeg skal bli rideinstruktør, sier dagens dame, jeg skal starte en kjepphestrideskole.

Damen er skikkelig god til å ri kjepphester, og tenker at på det området har hun virkelig noe å lære bort.

- Små kjepphester, store kjepphester, det spiller ingen rolle, sier damen, jeg diskriminenerer ikke på grunn av størrelse.

- Og hvis du ikke har egen kjepphest du vil lære å bli flinkere til å ri på, kan du låne en av meg, sier damen, og forsikrer om at hun har mange, mange....
.

tirsdag 13. mars 2012

130312: Tennisdame

.



- Nei, sier dagens dame, jeg spiller ikke tennis. Ikke kan jeg det, og ikke skal jeg lære det. Jeg bare kler meg som om jeg kan det, fordi jeg har lyst.

- Og hallo, jeg går i joggesko, uten at det kunne falle meg inn å jogge, og selv om jeg har piratbukser, har jeg ingen planer om å rane noen.

Så da så!
.

mandag 12. mars 2012

120312: Dagens dame starter uka med kaffe

.



- Jeg trenger kaffe, sier dagens dame, masse kaffe, og veldig svart.

Som så mange andre damer, gir hun kroppen et skikkelig koffeinsjokk for å våkne denne mandagen. OK, det er ikke bare om mandagene hun trenger sjokkoppvåkning, det trenger hun hver dag, mandag er intet unntak.

- Jeg trenger kaffe, og kanskje en klem, sier damen, men jeg venter med klemmen til kaffen virker, fram til det er det farlig å klemme meg, jeg kan tro at jeg blir angrepet, og skade noen.

Hun drikker den varme kaffen, og med øyne så store som tinntallerkener, er hun klar til å møte en splitterny uke.
.

søndag 11. mars 2012

120312: Dagens dame hviler

.



- I dag tar jeg søndagen på alvor, sier dagens dame.

Hun tenker at det er lenge siden søndag var hvildedag, søndagene har mer blitt dagen da man skal rekke alt man ikke har rukket tidligere i uken, samtidig som man skal forberede seg til neste.

- Jeg tar tilbake skillet mellom helg og hverdag, sier damen, i dag skal jeg ikke tenke på jobb en eneste gang.

Dagens dame gjør seg klar til å sitte stille og gjøre ingen ting. Hvis hun har lyst til å lese en bok, skal hun det. Og kanskje hun skal høre på musikk. Eller kikke i veggen, hvis det gir henne hvile.

Hun er klar, klar for en hel hviledag. En hviledag med kaffe og et varmt dyr å klappe på.
Sånt blir man snillere av, og bedre rustet til å møte en ny uke.
.

lørdag 10. mars 2012

100312: Dame med hørselvern

.



- Nei, sier damen, jeg gidder ikke å høre meningsløs prat, i dag tar jeg fri.
Hun bærer med seg hørselvern, så store at de garantert stenger all verdens lyder ute.

I dag lar damen ørene få hvile. Hun skal ikke høre på tåkeprat, ingen skal kunne selge noe til henne, og ingen sure kommentarer skal slippe inn i hodet hennes. Der skal det være fredelig og rolig, og de eneste stemmene hun skal høre, er de hun eventuelt måtte ha i hodet. Og de stemmene har å oppføre seg, de også.

- Jeg tar fri, sier damen, jeg trenger ikke å høre en eneste nyhet, de får vente til i morgen. Da kanskje jeg tar av hørselvernet igjen. Kanskje.

Fornøyd sitter hun der, helt stille, sammen med seg selv, og tenker at jammen er hun i godt selskap...
.

fredag 9. mars 2012

090312: Dame med plastpose

.



- Jeg pleier ikke å bruke plastpose, altså, sier dagens dame, litt unnskyldende, og det er jammen ikke ofte den damen unnskylder seg, så da er det viktig for henne.

Noen sier at plastposer er greit, og at de også brytes ned, og at det er ressurskrevende å lage papirposer også. Det holder ikke for dagens dame.

- Jeg pleier ikke å bruke papirposer, heller, sier damen, jeg pleier å bruke handlenett, og det er av stoff og kan brukes nesten i det uendelige.

Damen tenker på fugler som forer ungene sine med plast de finner i havet, unger som dør en pinefull død fordi de rett og slett sulter ihjel. Og hun tenker på The Great Pacific Garbage Patch – den store søpleflekken i Stillehavet , og lover seg selv at hun aldri skal glemme handlenett mer. Hun vil ikke bidra til at søppeløya blir større, eller være medansvarlig for at sjøfuler dør.

- OK, sier damen, jeg kan ikke gjøre så mye, men jeg kan bruke handlenett. Og det er kanskje en dråpe i havet, men det er i alle fall ikke enda en plastpose i det.
.

torsdag 8. mars 2012

080312: Dagens dame tenker

.



- Ja, tenk, for jeg tenker, sier dagens dame. Det gjør hun selvfølgelig ganske ofte, og i dag er ikke noe unntak.

- I dag tenker jeg at jeg burde si noen kloke ord i anledning dagen, det er 8. mars, og kvinnedag, fortsetter hun.

Hun tenker og tenker på kloke ord hun kunne sagt, men hun finner dem ikke. Hun har lyst til å tenke gode tanker, og hun vil at verden skal være et godt sted. Men de tankene blir dyttet bort, i stedet tenker hun at det er da for jævlig at kvinner fortsatt tjener mindre enn menn, og at de har færre maktposisjoner, enda de er minst like kloke. Og hun tenker at det er for jævlig at vi fortsatt tror at man velger veien man skal gå helt uavhengig av hva som skjer ellers i samfunnet, og at man er sin egen lykkes smed-tanken lever i beste velgående.

- Eller kanskje man er sin egen ulykkes vaskedame eller stuepike eller assistent, sier hun, og mener ikke at det er dårlige yrker, ikke på noen måte. Hun mener at de betales alt for dårlig, det er noe annet.

- Nei, sier hun, jeg har ikke noe klokt å si. Og det har jeg sikkert ikke til neste år heller....
Hun sitter på puta si og klapper på hunden sin. Hun er helt enig, hun også...
.

onsdag 7. mars 2012

070312: Dame med enslige sokker

.



- Hvor blir de av?, lurer dagens dame, hun snakker om sokkene, de som på mystisk vis ser ut til å forsvinne i vaskemaskinen. Hadde hun ikke visst bedre, ville hun tillagt vaskemaskinen egenskaper som gjorde at den måtte ha en viss menge sokker for å fortsette å fungere, men damen vet utmerket godt at vaskemaskiner er nettopp maskiner, og ikke tror hun det går usynlige vesener rundt i huset hennes og stjeler sokker, heller.

Men hvor blir de av? Det aner hun ikke. Ikke irriterer hun seg så mye over det heller, det har hun sluttet med. Hun anser sokkeslaget for en tapt sak, og har innsett at hun, som så mange andre, må gå med forskjellige sokker på, hvis hun ikke skal gå barbeint.

- Men jeg har en løsning, sier damen, siden dette ikke er noe jeg er alene om, kan vi jo samles i en sokkebyttering. Vi tar med de enslige, og ser om noen vi kjenner har en som passer bedre enn de som ligger i vårt eget skap. En slagskontaktformidling for sokker, på en måte.

Noen vil finne en som passer for dem, og leve lykkelig alle sine dager, i alle fall helt til vaskemaskinen og hverdagen krever sitt. Og andre, de må leve med stadig nye partnere, med ulike farge og størrelse. Noen vil passe ganske bra, andre ikke. Akkurat som i livet ellers.

tirsdag 6. mars 2012

060312: Dame med småfugl

.



- Fløy en liten småfugl gjennom vindu, gjennom vindu, en dag i mars, synger dagens dame.

OK, hun vet at teksten ikke er riktig, men det vet ikke fuglen, den som hun bærer forsiktig ut døren, den som fløy gjennom vinduet nettop en dag i mars...
.

mandag 5. mars 2012

050312: Med rose til mormor

.



- I dag fyller min mormor 101 år, sier dagens dame, det er ingen dårlig alder for en mormor.

Damen tenker at mormorer som har bursdag, bør få en blomst, uansett hvor gamle de blir.

Så tenker hun at mormorer bør få en blomster når de ikke har bursdag, også. Og en klem. Rett og slett fordi damer som har en mormor, har noen som har vært der bestandig. Og siden alle innerst inne vet at mormorer ikke kommer til å være der bestandig, er det lurt å gi dem blomster nå. Kanskje akkurat i dag.

Og, ja, det gjelder selvfølgelig farmorer, også...
.

søndag 4. mars 2012

040312: Dame med lighter

.



- Nei, sier dagens dame, jeg skal ikke tenne en brann, det er ikke derfor jeg har lighter.

Selv om hun føler seg litt frossen, trenger hun ikke en hel brann for å varme de kalde hendene sine. En liten flamme er nok, eller glør.

- Til og med en liten gnist er nok, sier damen, det skal ikke så mye til for å tine det frosne blodet i årene mine, og gjøre verden til et varmere sted...
.

lørdag 3. mars 2012

030312: Dagens dame har møtt veggen

.



- Ja, sier dagens dame, jeg er sliten, og har møtt den berømte veggen.

Damen tenker at hun kunne lagt seg på sofaen og sett i taket, så sliten er hun. Og hun har ikke akkurat lyst  til å møte taket, heller. Det høres verre ut enn veggen.

- OK, vegg, sier damen, siden vi nå en gang møtes, får vi gjøre det beste ut av det. Jeg orker ikke å stange panna mi i deg, i alle fall ikke hvis du ser sånn ut.

Så damen tar kosten fast, og maler i vei. Skal hun først møte veggen, skal den i alle fall se fin ut!
.

fredag 2. mars 2012

020312: Dagens dame vil være ute

.



- Det er bare mars, sier dagens dame, men jeg vil være ute og gjøre nødvendige ting i hagen.

Det vil hun hver vår, det er bare ikke så ofte hagearbeidslysten kommer så tidlig. Men mars er lunefull og ustabil, det vet dagens dame, og hun tenker at det er best å vente en stund til, fortsatt kan det komme blaff av vinter.

Men lengte, det kan hun, og hun kan holde litt i de velkjente hageredskapene, de hun skal ta i bruk for alvor om noen ganske få uker.
.

torsdag 1. mars 2012

010312: Marsdame

.



- Færra på tur til Mexico, nynner månedens dame, hun står i vårsludd og drømmer seg bort til varmere steder. Nå er det ikke sånn at damen mener det med Mexico helt bokstavlig, det er innmari langt borte, og ut fra hva damen får med seg på nyhetene, er det et ganske skummelt land å reise til.

Nei, damen reiser verken langt eller lenge. For visst er det variabelt vær i mars, men det er også noe av det damen liker. Den ene dagen stikker snøklokkene hodene sine fram, for å bli dekket av snø dagen etter. Like optimistiske titter de fram igjen, rister på hodene sine så snøen faller av, og vitner om dager som skal komme. Det vil ikke damen gå glipp av.

I mars spirer det i vinduskarmen, og damens katter må finne et nytt sted å sitte. Hele vinteren har de sittet triste og sett ut på den kalde og hvite verdenen der ute, nå er de ute og jager på alt rører seg.

Og månedens dame tenker at hun også er litt lunefull, som mars, hun kan heller ikke helt bestemme seg. Hun nynner videre om å færra til Mexico, samtidig som hun elsker den hjemlige våren.

(Denne dama var en del av damekalenderen for 2011)