mandag 31. mars 2014

310314: Dagens dame er døgnvill

.



Det er mandag. Dagens dame er sliten. Hun har sovet alt for lite, hun bærer rundt på ei papegøye, og hun klarer ikke å åpne flaska.

Hun vet at hun burde lage en historie om det, men hun orker ikke, hun er trøtt, hun er alltid trøtt når hun stiller klokka, uansett hvilken vei. Hun er som kuene på den måten, hun liker ikke at noen forandrer tida, selv om hun ikke skal melkes klokka sju.

Derfor bruker hun dagen til å surmule litt for seg sjøl, hun tenker at det er nok av historier å ta av, de får komme en annen dag.

Eller så kan noen andre lage historien i dag, mens dagens dame går og slår halsen av flaska, og kanskje av papegøya....



Denne damen er gjenbruk fra 30.03.09.
.

søndag 30. mars 2014

300314: Irriterende snill dame

.



Dagens dame er snill. Hun er så snill og vennlig at for de av oss som ikke klarer å være verken snille eller vennlige hele tiden virker hun rett og slett både provoserende og irriterende. Ingen kan gå rundt å være så snille, tenker vi, og forestiller oss henne som en tikkende bombe som kan eksplodere når som helst.

Det er mulig vi er litt misunnelige, og at vi skulle ønske det var oss som alltid tok oss av små hjemløse dyr, passet naboens unger og handlet for henne med brukket lårhals. Uten å klage, selvfølgelig, dagens dame klager ikke, aldri. Hun går ut i verden hver eneste dag, like snill og god, like irriterende.

Klart det går an å være vennlig og alltid velmenende, forsøker vi å overbevise oss selv om, vi vil jo ikke være av den typen mennesker som vet best hvordan andre har det, heller. Men innerst inne, langt inne i det mørke og dystre, tenker vi at hun en dag kommer til å eksplodere. Og da vil ikke vi være i nærheten.

Hva var det jeg sa, sier vi da, det går ikke an å være så snill og god, ikke mot barn og dyr og gamle damer, ikke hele tida. Vi visste det, kommer vi til å si, og stilleste vann har dypeste grunn, og man skal ikke skue hunden på hårene, for den er begravet et helt annet sted....

Dagens dame er gjenbruk fra 26.3.09.
.

lørdag 29. mars 2014

290314: Dame med blåfugl

.



Den er ikke akkurat liten, denne blåfuglen som plutselig fløy gjennom vinduet og bestemte seg for at den skulle være en del av livet til dagens dame. Fuglen har slått seg til ro, og viser ingen tegn til å ville flytte, der dagens dame er, der er blåfuglen.

Dagens dame tenkte hun skulle svømme litt, men siden det er vanskelig å bevege seg noe særlig med en diger blå fugl på armen, har hun heller valgt å ta seg et glass vin. Og det er jo ikke sikkert den har tenkt å bli der for bestandig, så vidt hun vet har blåfuglene en tendens til å fly videre på jakt etter gods og gull, og hun tenker at bare den flyr sin vei før sommeren skal hun vel klare det, å ha denne store, store fuglen på armen.

Men siden dagens dame er en bæredame, er det nok ikke sikkert at en blåfugl er det verste hun kan bære. OK, den er stor og tung, men den er lettere å bære enn all verdens sorger, og den er lettere å bære enn vann og ved og varer fra butikken, og unger som skal i barnehagen og er morratrøtte og ikke vil ta på seg sko. Den er lettere å bære enn gamle mødre som ikke klarer seg helt selv lenger, og lettere enn tunge løft på kvinnearbeidsplasser, levende mennesker er tyngre enn blåfugler, særlig når de av ulike grunner er slitne.

Så hun tenker at det kanskje er lurt å stelle litt med blåfuglen, siden den tross alt er lettere enn mye annet man kan bære - i alle fall om man faktisk slipper å bære andre ting når man har en blåfugl på armen. Men kjenner jeg dagens dame rett, og det tror jeg nok at jeg gjør, kommer blåfuglen i tillegg til bæreposer, barn, ved og vann. Og da kan vi vel unne dagens dame et glass vin? Eller, pokker ta, kan vi ikke like godt unne henne hele flaska?

Denne damen er gjenbruk fra 24.3.2009.
.

fredag 28. mars 2014

280314: Dame med nakenhund

.



Jada, jeg vet at det er forskjell på naken hund og nakenhund. Og at noen ganger er det det ikke. I dette tilfelle er den nakne hunden en nakenhund uten klær på. Den er ekstra naken fordi dagens dame barberer bort overflødige hår på den, har man skaffet seg en nakenhund, får den i alle fall holde seg naken.

Jeg grøsser litt når jeg ser nakenhunder. Det er ikke det at jeg synes de er mye eklere enn andre hunder, jeg har et generelt dårlig forhold til hunder, og det gjenspeiles ofte når jeg ser på dem. Greia med nakenhunder er at jeg tror det er litt ekkelt å ta på dem, at det kjennes ut omtrent som å ta på en nyfødt kaninunge. En gang skal jeg prøve å ta på en nakenhund, jeg må bare bli litt kjent med en først, jeg tar ikke på hunder første gang vi møtes.

Dagens dame tar mye på hunden sin, og han er vanligvis ikke naken heller, han pleier å ha søte små hundeantrekk på, noen ganger ser han ut som Supermann, andre ganger har han dalmatinerdrakt på. Siden han er ganske stor, sitter han ikke i veske, men i trillebag når de er på bytur, og det liker han godt. Hun også.

Forresten, hver gang jeg ser nakenhunder, tenker jeg at de likner litt på Andy Warhol, litt kokette og sky, men samtidig stae og arbeidssomme. Jeg synes nesten de legger hodet på skakke slik Warhol gjorde det også, og jeg venter nesten å høre stemmen hans når de gir lyd fra seg. Hvis Andy Warhol hadde vært hund, hadde han sikkert vært en nakenhund, og det tror jeg han hadde vært ganske fornøyd med.

Denne damen er gjenbruk fra 12.3. 2009.
.

torsdag 27. mars 2014

270314: Dame uten stemme

.



Vanligvis kan damen snakke høyt og lenge, men akkurat nå kommer det bare små pip ut av henne når hun åpner munnen. Hun fryser og svetter om hverandre, det verker i leddene, og verden ser ganske tåkete ut.

- I dag holder jeg meg under dyna, sier damen,
- Jeg sparer på ordene og strekene til dagene blir bedre.

 Hun synker ned i senga, og går fra tåkeverdenen og inn i drømmeverdenen. Uten å si et eneste ord.
.

onsdag 26. mars 2014

260314: Dagens dame syr

.



- Jeg skulle sy, sier dagens dame,
- Og jeg hadde planer om å gjøre det ordentlig.

Nå sitter hun der, i siste lita, og tråkler desperat med store sting, og håper at det hun setter sammen ikke går i oppløsning med en gang.

- Her må fantasien tas i bruk, sier damen,
- Her må det stifter til, og lim. Og gaffateip. Det meste kan reddes med gaffateip.

Det velger hun i alle fall å tro, damen som nok en gang er ute i siste lita.
.

tirsdag 25. mars 2014

250314: Dame med sebra

.



Dagens dame er syk. Hun er skikkelig sutresyk. Hun er svimmel, har vondt i hodet og har feber. Masse feber. Mye mer enn det som er bra for voksne damer.

- Nei, sier damen,
- Jeg har ikke feberfantasier om sebraer, det er ikke derfor jeg bærer på en.

Det er bare det at det kjennes ut som om en sebra har trampet på hodet hennes, og kroppen kjennes like mørbanka ut som den ville gjort etter en ridetur på et vilt dyr.
Og svimmelheten gjør at verden beveger seg i striper. Sebrastriper.
Derfor bærer damen en sebra. Og hun håper det går over snart. Hun har nemlig mye mer lyst til å klappe en katt.
.

mandag 24. mars 2014

240314: Dagens dame trøster seg selv

.



- Mandagen kom fort og brutalt, sier dagens dame.

Nå gjør de ofte det, mandagene, men akkurat på det området har damen svært liten læringsevne. Hun er aldri helt forberedt på at det kommer hverdager etter helg.

- Det finnes ikke nok kaffe i verden til å gjøre denne mandagen god, sier damen,
- Men med en liten sjokoladebit til, smaker den i alle fall godt.
.

søndag 23. mars 2014

230314: I pose og sekk

.



- Har jeg ikke sett damer bære før, så jeg det i alle fall i dag, sier dagens dame.

Hun har utforsket fremmed mark, og tilbrakt hele helgen på en ferje.

- Det var en opplevelse, fortsetter damen,
- Som å komme til et annet land, der jeg ikke kunne språket og ikke kjente kodene. Det eneste jeg kunne var å glo.

Og det gjorde hun. Hun har sett bittesmå damer bære med seg skinker nesten like store som dem selv. Hun har sett de stå der og pakke om bagasjen for å holde brennevinet ute av syne for tollerne. Hun har sett fråtsing i forkostbuffeten og overstadig beruselse i alle kriker og kroker.

- Om jeg bar noe gjennom tollen? Selvfølgelig, sier damen,
- Jeg bar en pose med bøker og en flaske portvin. Eller, ok, to flasker portvin.
Og så bar jeg på mange minner om den absurde helgen da jeg var fanga på ei ferje...
.

lørdag 22. mars 2014

220314: Dagens dame sender flaskepost

.



Dagens dame er på ferjetur. En lang ferjetur. Alt for lang for rastløse damer som liker seg mye bedre sammen med seg selv enn sammen med de fleste andre.

- Jeg har sett på alt som er å se, og fått bevist igjen og igjen at min mistro til menneskearten av og til er på sin plass, sier damen.

Hun tenker at det å være fanget på en ferje, er som å ufrivillig studere et fag man ikke har lyst til å ta, for å få studiepoeng man ikke trenger.

- Og det går ikke an å skulke, sier damen, hun er ikke så dramatisk at hun kaster seg i vannet, heller, og livbåtene sitter så godt fast at hun umulig kan klare å få en av dem på vannet helt av seg selv.

- Jeg sender flaskepost og ber om hjelp. Jeg må bare ha en tom flaske først, sier hun.

Og jo mer hun jobber med den saken, jo bedre blir det egentlig å være ombord i en altfor stor ferje, alt for lenge...
.

fredag 21. mars 2014

210314: Dame med horn

.



- Nei, jeg har ikke planlagt å være slem i dag, men noen ganger kjenner jeg at hornene vokser ut av hodet mitt. Og hallo, hva skal jeg med horn, hvis jeg ikke kan bruke dem til å stange med, sier dagens dame.

Hun vurderte å ta på en hatt, for å gjemme horna. Så tenkte hun at det er like greit at de er synlige, som en advarsel til de rundt, om at damen kan være farlig.

- Men halen min, den har jeg gjemt, sier damen,
- Jeg gidder jo ikke akkurat å bli avslørt hvis jeg logrer...
.

torsdag 20. mars 2014

200314: Dagens dame tar imot sommergjestene

.



- De begynner å komme nå, sommergjestene, sier dagens dame.

Og som den gode campingplassbestyreren hun er, har hun allerede gjort klar hyttene. Eller, nå ljuger hun litt. Hun har gjort klar noen av hyttene.

- De andre får komme på plass etter hvert, sier damen,
- Noen driver med langtidsleie, og noen kommer seint, så det gjør ikke så mye.

Og om hun nå skulle komme til å somle så mye at det blir for seint for gjestene, er det ikke så farlig, det heller.

- Det kommer en ny vår til neste år også, sier damen,
- Så noen krise er det ikke. De som ikke får hus her i år, får se om det er rom i et annet herberge. Så lover jeg å være enda bedre forberedt til neste år. Tror jeg. Kanskje.

onsdag 19. mars 2014

190314: Dame med akebrett

.



- Da jeg sto opp til morgenen i dag, var det snø på bakken, sier dagens dame.

Da hun gikk ut av huset et par timer senere hadde snøen blitt borte igjen, og krokusene vinket fra blomsterbedet.

- Og jammen var det så varmt akkurat lenge nok til at jeg kunne drikke utekaffe, fortsetter damen,
- Før det blåste opp igjen, og løvet virvlet rundt husveggen.

Hun tenker at noen dager er mer varierte enn andre.
I dag, for eksempel, fikk hun med seg følelsen av fire årstider på bare noen få timer. Og det kan de jammen ikke skryte av så mange andre steder i verden.
.

tirsdag 18. mars 2014

180314: Dame med godteri

.



- Jeg lurer på hvordan det går an å fylle så store esker med godteri uten å få lurt en eneste godsak nedi der, sier dagens dame.

Hun bærer på en eske med vingummi, og hun liker absolutt ingen ting av det hun ser.

- Jeg kunne jo sikkert dratt en vits om å blande vin og gummi, men jeg lar det være sier damen.

Hun setter fra seg den store esken, og går på videre jakt i fruktfatet. Der er det i alle fall en banan. Med helt ekte smak og aroma.
.


mandag 17. mars 2014

170314: Dame på glattisen

.



- Noen ganger, sier dagens dame,
- Når jeg beveger meg på glattisen, eller kanskje befinner meg på tynn is, skulle jeg ønske at jeg hadde skøyter på beina og et eller annet våpen jeg kunne brøyte meg fram med. Ja, altså, ikke skytevåpen eller noe, men et litt snillere våpen, som ikke skulle skade, bare få noen til å flytte seg.

Og damen tenker at det at hun av og til befinner seg på tynn is ikke er årstidsavhengig, det kan like gjerne skje om sommeren som om vinteren.

- Men det er kanskje litt farligere om vinteren, for da kan det jo være konkret og sant, det med den tynne isen, sier damen, og grøsser.

For en ting er å bevege seg på tynn is og kjenne at det av og til er vanskelig å holde hodet over vannet. Noe helt annet er å oppleve det i virkeligheten.
.

søndag 16. mars 2014

160314: Dame med sjiraff

.



- I gamle dager, da jeg var liten, het det giraff, sier dagens dame.

Eller, det het selvfølgelig sjiraff den gangen også, når man snakket. Men skulle man skrive dyret, het det giraff.

- Den gangen var det skikkelig strenge regler for hvem som kunne være sammen med hvem, fortsetter damen,
- For eksempel snudde i'en og y'en seg bort i avsky om de møtte j'en. Og det var helt greit, den gangen.

Så skjedde det noe. Det ble viktig å være mer inkluderende, i og y forsto at j ikke alltid var dum eller farlig, det var i alle fall ikke nødvendig å løpe sin vei hver gang de så ham. Og de skjønte at j sikkert hadde hatt det vanskelig, når han visste at han hadde noe å bidra med, men ble mobbet bort av de to vokalvennene.

I alle fall, det har skjedd endring. Nå, når de møter hverandre i byen, hender det at både i og y henger på samme gatehjørne som j. Og sånt blir det sjiraffer av.
.

lørdag 15. mars 2014

150314: Dagens dame bærer ved

.



- Nei, jeg fryser ikke, eller jo, litt, men det er fordi jeg har feber, sier dagens dame.

Hun bærer ikke ved inn i huset, hun bærer ved ut av huset.
Nå er det vår i damens hus, og ikke en eneste vedkubbe skal fyres opp før høsten kommer. Og selv om tida går fort, går den ikke så fort at damen har tenkt å la vedkubbene ligge framme hele våren og sommeren igjennom.

- De skal ikke ligge der og minne meg om at det blir kaldere, sier damen,
- Nå skal våren komme, og sommeren, og høsten. Og vinter og kulde skal komme etter det en gang, som julekvelden på kjerringa, og ikke en eneste vedkubbe skal være i hus, sier damen.

Derfor, altså, derfor går hun tur med vedkubbene. Og nei, hun skal ikke slippe dem fri. De skal bare på sommerbeite i vedstabelen ute.
.

fredag 14. mars 2014

12 - 13 - 140314: Influensadame

.



Dagens dame er syk. Det har hun vært i flere dager.
Det verker i hodet og i kroppen.

- Sånt blir det ikke fortellinger av, sier hun,
- I alle fall ikke før det helt sikkert har gått over.

Damen orker ikke å smile av feberfantasier eller svett sengetøy. Ikke enda. Hun lever med det, bare...
.

tirsdag 11. mars 2014

110314: Dame med ramme

.



- Det er viktig mer rammer, sier dagens dame,
og hun bærer på nettopp en ramme.

I teorien er hun enig, at rammer er en god ting. Faste, klare rammer, og et rom innenfor der man vet sikkert hva som er riktig og galt.

I praksis, der i mot, er hun skikkelig dårlig til å holde seg innafor ramma. I det øyeblikket hun føler seg fanga av en ramma, prøver hun å bryte seg ut. Ekstra ille er det hvis hun må forholde seg til både glass og ramme, da hender det hun skjærer seg på hendene og tråkker på glasskår.

- Jeg bærer litt på denne ramma, jeg, og så kan jeg jo vurdere om jeg vil gå inn i den eller ikke. Eller kanskje i det minste la det være igjen en liten åpning på baksida, sånn at jeg kan snike meg stille ut. Helt uten å få blod på hendene.
.

mandag 10. mars 2014

100314: Dame med muskedunder

.



Det er mandag. Dagens dame liker ikke mandager. Hun liker dem så dårlig at hun har bevæpna seg med en slags muskedunder. Ikke at jeg helt vet hva en muskedunder egentlig er, men det er et fint ord, og jeg har vage minner fra min korte periode som leser av Donald at det av og til opptrådte en gullgraver(?) med muskedunder der.

Man trenger ikke å skyte rundt seg selv om man har muskedunder, og det er mandag. Men at man kan komme til å skyte noen fordi det er mandag, vet alle vi som var unge på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet og husker Boomtown Rats og "I Don't Like Mondays" som var en kommentar til Brenda Ann Spencer som skjøt rundt seg en januardag i 1979.

Dagens dame er ikke så farlig. Hun vil bare være i fred. Og så lenge man lar henne være i fred, er hun snill og fredelig. Og innerst inne vet hun at man ikke kan skyte bort mandager. Hun vet også at de går over helt av seg selv. I alle fall for en liten stund.




Denne damen er gjenbruk fra 9.3. 2009.

.

søndag 9. mars 2014

090314: Dame med ape

.



Da jeg så bildet av denne apen i et gammelt eksemplar av National Geographic, visste jeg at han måtte være sammen med en av damene mine. Det er noe med uttrykket som sier at dette er en som vet at han gjør noe galt, men velger å gjøre det likevel, som for eksempel her, at han tar på damas pupp. Og akkurat her stopper jeg den tanken, for ikke å ende opp med å lage en historie jeg får kjeft for. (Men altså - det er bare en tegning).

En annen variant er at han er ustø på beina av en eller annen grunn, og får hjelp til å holde seg oppe, kanskje han skal trenes opp til å gå igjen etter et stygt fall fra et tre, og dagens dame egentlig er fysioterapeut.

Eller, han er tvunget til å gå på danseskole, noe han slettes ikke liker, særlig ikke at han blir holdt så godt fast at alle muligheter til flukt er borte.

Det er mange muligheter, man kan lage akkurat de historiene man vil, for eksempel kan dette være en modig redningsape som hindrer damen å gå videre til det veldig farlige han har oppdaget foran dem. Uansett historie man velger, dette er bare et bilde.

Nok en gang, en resirkulert dame i en travel hverdag. denne gangen fra 5.2. 2009.
.

lørdag 8. mars 2014

080314: Dagens dame tar den helt ut

.



Jada, det er en pikk hun har i hånda, dagens dame. Og sånn som det ser ut på tegningen, kan vi vel trygt anta at hun bruker kjønn som våpen. Det var i alle fall utrykket "kjønn som våpen" som fikk meg til å lage denne dama. Ingen bør bruke kjønn som våpen, uansett.

Jeg har tenkt ganske mye på dagens dame. Jeg tenkte at jeg kunne lage noe rundt uttrykket "å rette hans eget våpen mot ham", det kunne blitt en fortelling om et parforhold, eller om samfunnet. Det kunne blitt sint, eller sårt.

Det kunne jo også vært et slags trofé hun bærer på, eller byttet tatt i kjønnskampen. Uansett, det ble litt for mye språklige finurligheter og mulighet for lange roturer jeg ikke hadde lyst til å legge ut på, så jeg lar det være.

Som en liten kuriositet kan nevnes at min eldste datter insisterte på at det het "pikkstol" da hun var liten, og i lekebutikken høylydt erklærte at hun ønsket seg en.

Hvis noen lurer på den noe usunne fargen på organet på dette bildet, kan jeg avslutte med at bildet er hentet fra en sexreklamekatalog fra London, og at snoppen egentlig har en stram ring festet rundt seg for å beholde ereksjonen. Det så innmari vondt ut, og ikke kan jeg skjønne at det er noen vits med ereksjon hvis det fører til at hele stasen blir lilla og faller av.

Og forresten, god 8. mars, alle sammen.

Dagens dame er gjenbruk fra 8.3. 2009.

fredag 7. mars 2014

070314: Dame med rev

.



Da jeg var liten elsket jeg Ivo Caprinos filmatiseringer av folkeeventyrene, og spesielt godt likte jeg reveenka. Særlig syntes jeg, og synes fortsatt, at lille Korse var et sjarmerende vesen, når hun fortalte enka hvordan frieren så ut. "Ven, vakker, grå - ikke til å lite på" - det er som om jeg hører det for meg bare ved tanken.

Dagens dame er vel ikke akkurat reveenka, hun er i alle fall ingen rev, men han som står ved siden av er en rev. At det er bilde av en død rev kommer ikke så tydelig fram her, så han får gjøre nytten som en slags brudgom.

Dama minner mest om Rødhette, kanskje det er Rødhette, etter at hun flytta tilbake til skogen etter å ha tilbrakt mange år i byen. Historien om da Rødhette dro til byen har jeg fortalt før, og selv om hun sverget dyrt og hellig at hun aldri skulle tilbake, vet vi jo alle sammen hvordan det kan gå i det virkelige livet.

Nå kjener ikke jeg denne historien så godt. Det kan jo hende at dama bare trengte en liten rev, og ble overraska over hva hun fikk, og fant ut at det var greit å beholde ham. For tross alt - jeg er overbevist om at han kan holde ei dame varm på beina i vinterkalde netter....

Dagens dame er gjenbruk fra 7.3. 2009.
.

torsdag 6. mars 2014

060314: Dame med maursluker

.




Dagens dame bærer et dyr. Jeg tror det er en maursluker hun bærer, egentlig en dvergmaursluker, selv om det ikke ser sånn ut her akkurat, at det dreier seg om en dverg. Grunnen til at jeg ikke er helt sikker, er at jeg har mista lappen der jeg noterte hva slags dyr det var, da jeg i min klippeiver klippet ut bildet uten å ta vare på teksten.

Etter å ha lest om diverse gylne dyr, tror jeg nesten sikkert at det kanskje er en maursluker. Maurslukeren er et litt mystisk dyr som man ikke vet så mye om. Som vanlig når det handler om dyr som lever i regnskog, synes jeg at Regnskogfondets sider er fine å besøke for å få informasjon, selv om jeg synes de godt kunne spandert mer plass på den lille maurslukeren også.

Forøvrig sluker ikke maurslukeren maur, den slikker dem i seg med den lange tungen sin, og burde vel kanskje heller hete maursleiker eller maurslikker, men da hadde vi vel tenkt at den gikk forbi ei maurtue, slikka litt på maurene og gikk videre, jeg vet ikke, og maursleiker høres kanskje litt eklere ut enn enn sluker - hvis jeg kunne velge ville jeg heller vært en sluker enn en sleiker, tror jeg, litt avhengig av hva som skulle sleikes eller slukes. Når jeg tenker meg enda litt mer om, tror jeg nok heller at jeg ville slukt maur enn sleiket på dem....

Det er mars, fortsatt er det vinter, men om vi er heldige får vi kanskje se maur på bakken i slutten av måndeden, eller er det kanskje litt tidlig? Jeg har aldri tenkt på når jeg ser den første mauren om våren, men i år skal jeg følge med på det, og merke det av i kalenderen som årets første maurdag. Og jeg garanterer at den mauren verken skal slukes eller sleikes. Ikke av meg i alle fall.

Denne damen er gjenbrukt fra 1.3. 2009.
.

onsdag 5. mars 2014

050314: Dame med ordbok

.



- Jeg er en ordbokbruker, sier dagens dame,
- Jeg liker å lese fine ord, rare ord, og noen dumme ord.

Hun leiter etter presise definisjoner, synonymer og korrekte stavemåter. Ord hun aldri har hørt før, sier hun ofte høyt for seg selv, og hun setter sammen ord som ikke hører sammen til nye og rare og meningsløse ord.

Noen ganger trenger hun mange ord, andre ganger trenger hun ikke ord i det hele tatt. Som nå. Nå er hun trøtt. Og da godnatt-ordet nok i massevis.
.

tirsdag 4. mars 2014

040314: Dame med leppestift

.




- Noen ganger er det ikke nok å skrive beskjeder med blyant, selv om håndskriften er aldri så pen. Noen ganger må det kraftigere verktøy til, sier dagens dame.

For å få sagt det hun skal klart og tydelig, bruker hun leppestift. Ikke på leppene, men rett på veggen.

Og skriften på veggen, den skal man ikke kimse av.
.

mandag 3. mars 2014

030314: Premenstruell hurpe

.



- Her er det ikke bare en bitch, men to, sier dagens dame, hun står der med hunden sin.

Og hun tenker at noen dager er det best å ikke bjeffe for høyt.
.

søndag 2. mars 2014

020314: Dame med spire

.



- Det er vår, sier dagens dame,
- Selv om det ikke akkurat virker sånn i dag.

Mars har kommet, og i bedene står det små løfter om fargerike dager som skal komme om ikke så alt for lenge. Fuglene kvitrer høyere, og kattene kommer slitne og fornøyde inn etter å ha vært ute uten å få snø på potene.

Damen gleder seg til det som skal komme, hun gleder seg til nye spirer, og gjensyn med det som trofast presser seg opp av jorda hvert eneste år.

- Så får jeg heller tåle vinterens siste krampetak, og huske på at dager med sludd og snø går over, sier hun.

Og i vinduskarmen, der spirer det.
.

lørdag 1. mars 2014

010314: Dagens dame løfter glasset

.



- Jeg vil utbringe en skål, sier dagens dame.

Hun vil skåle for snille menner, hyggelige barn, venninner hun ikke har sett på lenge, og de hun ser ofte. Hun skåler for utstillingsåpninger og for gode fridager. Hun skåler for musikere og for lærere, og for katter som maler så høyt de kan. Hun er i det rause hjørnet i dag, så hun skåler i grunnen for de fleste.

- Jeg vil utbringe en skål, gjentar damen.
Og det gjør hun.
.