tirsdag 15. mars 2011

150311: Dagens dame snakker i mobiltelefon. Og snakker, og snakker.

.


- Det er jeg som står bak deg i kassakøen på Rimi, sier dagens dame, eller sitter foran deg på toget. Du vet vel hvem jeg er?

Om vi ikke vet hvem hun er, dagens dame, vet vi i alle fall hvilke karakterer sønnen hennes får på skolen, vi vet at datteren har mensen, og vi vet alt om den urettferdige sjefen til samboeren hennes. Vi vet hvor hun skal på ferie (takk og lov, så kan vi i alle fall unngå å bestille den turen), vi vet hva hun spiser til middag, og hvor usikker hun er på om hun skal velge gul eller grønn veske.

Vi vet det, om vi aldri så gjerne ønsker å slippe. Vi vet det, fordi hun snakker høyt og tydelig i telefonen, uten en eneste hemning forteller hun om underlivsplager og pengeproblemer. Ikke at vi synes at man skal skamme seg over verken underliv eller andre ting, men man må vel ikke fortelle alt til alle, i alle fall ikke til oss som ikke vil vite.

Vi trenger ikke å vite at Bente er en dårlig kokk, og hvem Jannes mann ligger med, har vi strengt tatt ikke noe med. Likevel vet vi det. Og vi må vite det.

Vi må vite det, fordi dagens dame alltid snakker om alt og alle i telefonen sin. Enten det er i matbutikken eller på gata. Vi må vite det, fordi hun snakker så innmari høyt.

Men vi vet når det er trygt i matbutikken. For vi vet når dagens dame drar på ferie....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar