torsdag 17. mars 2011

170311: Dagens dame pakker kofferten

.


- Jeg skal på reise, sier dagens dame. Hun skal ikke så langt, og hun skal ikke være borte så lenge, men langt nok til at hun må overnatte, og lenge nok til at hun trenger noe mer enn en truse og tannbørste i veska.

Dagens dame liker å reise. Hun liker å drikke kaffe på kafeer hun aldri har vært før, og hun liker å se på mennesker. Noen ganger later hun som om hun er turist i sin egen by, da sitter hun og ser på livet rundt seg, og lurer på hva de driver med, de som bor på den plassen.

Men nå skal hun være turist på ordentlig noen dager. Hun trenger ikke å late som, det er helt sant at hun ikke vet hvordan kaffen smaker på den kafeen hun havner på, og hun aner ikke hvor den fineste bokhandelen er.

Og det gjør ikke noe om hun ikke får verdens beste kaffe. Hun er turist, og har nye stemmer å lytte til, og nye mennesker hun kan se på, og dikte opp historier om hva de skal ha til middag, og at de er bekymra for den syke katten hjemme. Helt gratis får hun næring til fantasien, og det er næring for damer som er lei av vinteren....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar