fredag 20. mai 2011

200511: Maidame

.


-Mai er en festmåned, tenker månedens dame, det skjer mye som krever nystrøkne skjorter, nypussa sko og nyklippet hår. Det er brylluper og konfirmasjoner, og selvfølgelig nasjonaldagen.

Mai er hektisk, både når det gjelder feiring av begivenheter og når det gjelder å fullføre oppgaver. Plutselig sitter alle landets studenter med nesene litt dypere i bøkene enn før, mens de angrer på at de leste så lite i mars. Landets lærere ser bleke og slitne ut, de er ikke ute og soler seg i mai, de er inne og retter prøver og eksamener.

Mange av nesene som er nede i bøkene er tette, mai er festmåned for bjørketrærne også, de blomstrer, og prøver å formere seg så godt de kan. Det blir ikke akkurat praktisert avhold i tretoppene, der er det om å gjøre å legge jorden under seg.

Månedens dame snufser og nyser. Hun vifter med flagget sitt, spiser is og roper hurra, hun prøver i alle fall, men innimellom høres det mer ut som hudda. Men om hun ikke er tydelig, roper hun i hvert fall høyt. Så høyt at det er lite stemme igjen dagen etter, men det er det verdt, feiringen av det å bo i et land der det er lov å rope.

(Denne dama har tidligere vært publisert i damekalenderen 2010. Hun skulle selvsagt ligget her 1. mai, men sånn ble det ikke. Her er hun, i alle fall.)
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar