torsdag 1. september 2011

010911: Med sopp i september

.Månedens dame går i skogen. Egentlig synes hun skogen er skummel og stor, hun tror det lurer farer bak hver en busk, og hun tenker at det er urealistisk å tro at alle dyr er snille, eller reddere for damen enn det damen er for dem.
-Et sted der ute finnes det et rådyr med en alvorlig personlighets-forstyrrelse, tenker damen, og akkurat det rådyret kommer sikkert jeg til å møte, og det kommer til å sparke meg, og selv om jeg ikke dør, blir jeg veldig skadet.

Sånn tenker dagens dame ganske ofte, men ikke i september. I september kan selv ikke en hel gjeng med kriminelle rådyr holde damen borte fra skogen. Da går hun der, med nesa i skogbunnen og rumpa i været og leiter etter sopp. Og hun tenker at de slemme dyrene helt sikkert blir redde hvis de møter en dame som prøver å kjefte dem ut av skogen. Håper hun.

Og hun går der, med kurven sin, og er hun heldig fylles den med kantarell og piggsopp, steinsopp og traktkantarell. Og er hun ikke helt sikker på fangsten, legger hun selvfølgelig veien om soppkontrollen, den kloke sopptemberdamen.

Denne damen var septemberdamen i kalenderen for 2010.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar