fredag 3. august 2012

030812: Augustdamensprer løvetannfrø

.- Barnslig? Er jeg barnslig?, sier månedens dame. Hun står med en gammel løvetann i hånden, klar til å blåse på den. - Det er ikke barnslig å blåse på løvetann, fortsetter hun, deter helt naturlig å gjøre det, ser du ikke at den ber om det?

Månedens dame liker løvetenner. Hun liker den trassige gule blomsten som presser seg opp der ingen skulle tro at noen kunne slå røtter. Hun liker den ulydige blomsten, som når den blir klippet ned i plenen trassig kommer opp igjen og igjen, med kortere og kortere stilk, til blomsten er så nær bakken at gressklipperen bare kjører over den uten å skade den.

- Det blir trist hvis det ikke er plass til løvetenner i verden, sier damen, vi må ha plass til de ulydige og trassige også, de som befinner seg steder vi ikke vil de skal være, men som midt i betongen lyser opp verden. Som små soler står de der og får augustdamer til å smile.

Damen blåser, og er en slags løvetannjordmor, og håper at hun hjelper den til å komme opp enda flere steder, for en verden uten løvetann vil bli gråere enn damen orker å tenke på.

Denne dama var augustdame i damekalenderen 2011.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar