torsdag 16. mai 2013

160513: Maidame

. - Mai er is, flagg, blomster og bjørkeløv, sier dagens dame.
Selv om bjørka får damen til å nyse, elsker hun mai måned.

Hun liker å se at det blir grønt, hun liker løftene om at sommeren er like rundt hjørnet. Hun liker å spise is, og hun liker å se en og annen enslig gassballong på himmelferd 17. mai.

- Jeg liker mai, og jeg liker 17. mai, sier dagens dame,
- Men akkurat i år gjør alle diskusjonene om flagg med litt trist.

Hun lurer på hva det er som gjør at voksne mennesker blir så engasjert og ytrer seg med så sterke og vonde ord bare fordi noen ønsker å gå med andre flagg enn det norske 17. mai.

- Man kan mene hva man vil, men tenke seg om før man snakker, og vise folkeskikk når man sier noe, sier dagens dame.

Selv har hun alltid likt å se andres flagg på 17. mai.

- Jeg har aldri tenkt at de med andre flagg er her for å ta over dagen vår. Jeg har tenkt at de vil vise at de også setter pris på vår nasjonaldag. De er med på å feire grunnloven vår, og demokratiet vi vanligvis er så stolte av, sier damen.

Hun husker på alle 17. mai talene hun har hørt opp gjennom årene. Om frihet, om retten til å bruke det norske flagget. Om grunnloven som gir oss rett ytringsfrihet og religionsfrihet. Om at alle er like mye verdt.

Og hun tenker at det er rart at noen som har hørt disse talene mange ganger, og som vanligvis snakker høyt om ytringsfrihet og alle andre friheter, snakker om forbud når det kommer til flagg.

Hun håper at akkurat den diskusjonen får ligge i alle fall i morgen, og at ingen river flagg ut av barnehender. Og at friheten alle setter så stor pris på får gjelde alle som vil være med på å feire nasjonaldagen.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar