tirsdag 1. april 2014

010414: Dagens dame velger seg mandrill

.Mens gårsdagens dame var døgnvill, vet dagens dame godt både hvor mye klokka er og hvilken dato det er. Dagens dame er inne med en mandrill. Hun skal være inne hele dagen med apedyret sitt, hun gidder ikke å gå ut for å bli lurt, hun skal heller sitte inne å surfe nettaviser for å avsløre aprilspøkene rundt om kring - hun har bedre tid enn de fleste av oss, dagens dame, og jeg tror at man sikkert må ha godt tid dersom man skal holde seg med en mandrill.

Ikke at jeg vet noe om mandriller, bortsett fra at det er en art i smalneseapefamilien, og at det er et sosialt dyr, med vakker forside og ikke fullt så vakker bakside. Grunnen til at dagens dame har akkurat en mandrill, er at hun ville ha en ape, men ikke en klatrer, og mandrillens føtter egner seg ikke til å gripe med.

Hun velger seg mandrill, dagens dame, og april. Hun velger klukkingen fra vannet som nylig var snø, hun velger små blomster som kikker opp på våren den ene dagen, for så å bli begravet i snø den neste, men like standhaftig kikker fram igjen. Hun velger påskeegg og late feriedager, og sol, hun velger sol. Hun velger påskekrim og påskelam, og Bjørnson, hun velger Bjørnson, alle bør velge Bjørnson av og til, bare ikke for ofte, men et dikt kan man i alle fall velge, om våren, i april.

Jeg velger meg april!
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.
Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!
- Bjørnstjerne Bjørnson

Denne damen er gjenbruk fra 1. april 2009.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar