søndag 8. februar 2015

080215: Morsdag for de nestbeste mødrene også

.Det er morsdag. Sosiale medier flommer over av bilder av pene kaker og pene mødre. Og blomster, massevis av blomster. Verdens beste mammaer får hilsen på hilsen. Men hallo, det er morsdag. Morsdagen er for dem som ikke er verdens beste, også.

Dagens dame tenker på alle de mødrene som prøver og prøver, men som aldri får det helt til. Hun som bare blir nest best. Uansett hvor mye hun prøver på å lage høye, fine cupcakes, kommer de ut av ovnen som litt flate, og litt kjedelige muffins.

Og man når ikke opp i klassen verdens beste mamma med matpakker som består av to skiver med ost, uten en eneste liten hyggelig lapp med hjerter på, eller smilefjes laget av reddiker. I alle fall er det ingen som viser bilder av den matpakka. Men ungen blir mett, og det er vel fortsatt det viktigste.

Ikke lager hun verdens beste barnebursdager, heller. Det er ikke bare det med cupcakes, hun rekker heller ikke å tenke ut lure temaer eller å reise land og strand rundt for å finne de rette lysa til å sette på kaka. Hun har mer enn nok med å få til en kake som ser noenlunde presentabel ut.

Hun var kanskje ikke på den siste fotballkampen, og hun glemte å skrive under på matteprøven. Noen ganger kjefter hun for høyt, og ganske ofte har hun sagt ting hun har angret på etterpå. Heldigvis er de nestbeste mammaene ofte gode til å si unnskyld. Det må de være, siden de ganske ofte har ting å be om unnskyldning for.

Men om kakene ikke blir verdens peneste, eller matpakkene er litt kjedelige, gjør hun så godt hun kan, den nestbeste mammaen, også. Og hun elsker ungene sine mye høyere enn noen cupcake noen gang kan bli.

Og morsdagen er jammen for henne, også. Hun som ikke får det til bestandig, men som gjør så godt hun kan.

Og så sender dagens dame en tanke til de som ikke en gang blir de nest beste i mammakonkurransen, men som er bra nok likevel. Med eller uten kaker, men alltid med bankende, røde mammahjerter.
.

2 kommentarer:

  1. Liker det du skriver. Høres ut som meg da barna var små og barnas far var sjømann i utenriks fart

    SvarSlett
  2. I går på morsdagen ( kaller det forretnings standens dag) på kvelden måtte jeg si til mannen min " du har jo hatt en kjempefin morsdag" Jeg lagde en deilig frokost,var ute å kjøpte kake,lagde en deilig middag og vi hadde en flott dag ilag igjen. Morsdag er jo så oppskrytt!

    SvarSlett