torsdag 26. mars 2015

260315: Dame med sår i hjertet

.- Når man har levd en stund, har man sår i hjertene sine, sier dagens dame.

Hun tenker ikke på sykdommer i hjertet, selv om mange som har levd en stund har det også. Nei, hun tenker på de sårene som kommer fordi man er glad i noen.

- Hver gang noen man er glad i blir borte, er det et sår tilbake, sier damen.

Noen ganger er det kjærester som ikke er kjærester mer som lager sårene. Andre ganger er det andre betydningsfulle mennesker som av en eller annen grunn blir borte.

- Noen bare sklir bort, andre finner nye steder og være, og noen er det jeg som går fra, sier damen,
- Men man kan få hull i hjertet likevel, selv om det er en selv som velger å gå videre.

Når man har levd en stund, har man sår i hjertene sine fordi noen man har brydd seg om ikke lever mer. Og selv om sårene slutter å blø etter en stund, er arrene der fortsatt.

- Sånn skal det være, sier damen,
- Er man glad i noen, får man før eller senere sår i hjertene sine. Store, gapende blødende sår. Noen ganger gror de pent sammen, og etterlater seg pene arr som blir blekere etter som tiden går. Andre ganger er arrene store og synlige, og innimellom blir de røde for liksom å minne om at de finnes.

Og selv om det gjør vondt, tenker damen at hvert eneste hjertesår har vært verdt det. Og i hvert eneste lille arr, blekt og falmet eller rødt og hissig, er et minne om noen hun har brydd seg så mye om at de fortsatt har en plass i henne til evig tid.
.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar