torsdag 16. juli 2015

160715: Damen bevæpner seg med hagesaks

.
Bevæpna med saks går dagens dame ut i hagen. Hun skal ikke klippe gress eller blomster, hun skal klippe snegler.

Dagens dame pleide å være en fredelig dame som mente at det var plass til alle i hennes hage. Om rådyrene spiste tulipaner eller grevlingen gravde i plenen, gjorde ikke det noe for damen, hun pleide å like mangfold.

Det var før iberiasneglen. Plutselig kom de og invaderte dagens dame, og det var ikke akkurat det damen mente med mangfold, at noen kom i uhorvelige mengder.

Først prøvde hun å bære dem ut av hagen sin, og snu dem en annen vei - bak damens hage har sneglene en hel skog å ta av, men vil de være der? Så kjeftet hun. Det er mye stemme i damen, men sneglene ser ikke ut til å ha noe særlig til ører, så det hjalp ikke. Det hjalp ikke å gråte, heller.

Hun har prøvd mange gode råd. Hun har saltet, skåldet og spiddet. For lenge siden klippet hun også en snegle i to, da hun hørte at det var det beste, men ble kvalm da hun så hvor mye sneglemasse et snegleskinn inneholdt. Nå ha hun kommet over kvalmen.

Damen skal ut å klippe snegler. Om det tyter sneglestoff ut i store mengder, er det helt greit. Sneglene er nemlig så ekle at de spiser gugget som kommer ut av slektningene sine, så da kan bare damen oppsøke matplassen igjen å klippe enda flere i to.

Og om hun skulle bli kvalm, gjør ikke det noe. De ekle sneglene spiser sikkert damespy også....

Gjenbruk fra 13.7.2010
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar