søndag 16. august 2015

160815: Dagens dame blomstrer

.Akkurat som blomster, kommer damer i alle farger og fasonger. Noen tar mye plass, har sterke farger og står alltid med en sverm av sommerfugler rundt seg. Andre står små og nesten usynlige i skogbunnen, og man må kikke nøye for å oppdage at de er der. Alle har imidlertid sin egen plass, til nytte og glede for omgivelsene sine. Og alle må ha riktig næring for å blomstre. Men i motsetning til blomster, som bare er én hele livet, er damer så heldige at de kan være mange ulike blomster i løpet av et liv. Og dagens dame er en hel bukett i seg selv.

Som alle andre, startet dagens dame som et lite frø. Hun har vært en liten villblomst i grøftekanten, en duftende liljekonvall om våren, en sta og kraftig løvetann, og jammen tror jeg hun har vært en bjørnebærbusk, også, som har passet godt på bærene sine dem hun bryr seg om, om noen har kommet dem for nære. Nå er hun en fullt utsprungen duftende rose. Midt i livet står hun der fornøyd, og sprer glede og varme rundt seg, til famile, venner og kolleger.

Siden dagens dame jobber med blomster, vet hun at de må pleies godt. Og akkurat det gjør hun med menneskeblomstene rundt seg, også. Familie og venner betyr mye for henne, og hun prøver så godt hun kan å gi dem akkurat den næringen de trenger for at de skal trives. For henne har alle planter sin sjarme, enten det er en grønn bunndekker, en fargerik sommerblomst eller en moden høstlyng.

Dagens dame er fornøyd. Vel har hun stukket seg på tistler, brent seg på brennesle og tråkket på torner. Det hører også med. Men har hun blitt tråkket på, har hun reist seg igjen. Og mens tørkeperioder har gitt henne dypere røtter, har regnværdagene gjort henne sterkere. Og nå, akkurat nå, er hun en stolt og vakker rose, til glede for seg selv og andre.

Dagens dame smiler så stort at øynene blir til små streker i ansiktet hennes, så glad er hun. Og hun tenker at hun skal fortsette å samle blomster til den buketten som er akkurat hennes liv. Det er plass til mange flere, og alle skal få sin helt egne plass, akkurat som alle menneskeblomstene som betyr så mye for henne.

Til Torunn, på femtiårsdagen.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar