mandag 17. august 2015

170815: Matpakkedame

.Plutselig var det slutt på ferien, og rundt i det ganske land er matpakkedamene klare til å møte skolehverdagen. Ja, nå er det jo ikke akkurat damene som skal møte skolehverdagen, hvis de da ikke er lærere, men barna deres skal det, og da må maten i boks. Og, ja, jeg vet at landet er fullt av matpakkemenn, også, men det er nå en gang damer det handler om her.

Damene smører og skjærer, pakker i papir og putter i boks. De skriver små hyggelige lapper med smilefjes og koselige ord. De lager ansikt på servelaten og trer fruktbiter på spyd.

Enda så trøtte de er, gjør de det. Eller, de mest fornuftige av dem laget selvfølgelig matpakken ferdig i går, og kan ta det bittelitt mer med ro denne hektiske morgenen. Men de ufornuftige og late, de med morratryne og dårlig tid, de lager også matpakker. OK, ansiktet på servelaten vil nok aldri vinne noen skjønnhetskonkurranse, eller fått topplassering i mammamesterskapet i matpakke. Og kanskje den lille lappen med de gode ordene heller ikke havner i boksen. Ikke alle har gode ord om morran. Ikke alle har ord, en gang.

Men matpakker blir det. Og sultne barn konkurrerer ikke med matpakkene sine. De spiser dem.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar