fredag 1. april 2011

010411: Dagens dame velger april

.-Jeg velger meg april, sier månedens dame, akkurat som Bjørnson gjorde det, velger jeg meg april. Plutselig blir verden grønnere og varmere, og man får lyst til å være ute. Ugrasset er fortsatt bare på bebistadiet, så hagearbeidet er en lek, plenen vokser ikke bare du ser på den, og fuglene er glade kjærester som flyr til og fra redet sitt med små skatter de finner. De tenker ikke på at snart må de bruke all tid på å fly fram og tilbake med munnen full av mark og andre ekle ting.

Dagens dame kvitrer også litt ekstra om våren. Hun blir på en måte litt snillere når sola kikker fram, og hun fylles av mer energi enn hun har hatt på lenge. Hun vår-rydder i huset og i hodet, og setter seg fornøyd ned med en bok og en kopp kaffe ute. Det er ikke så varmt at hun kan gjøre det hver dag, men oftere og oftere.

Katten liker også april. Hun maler litt ekstra, hun også, der hun sitter og ser på fuglene. Kvitringen får henne til å tenke på de små fugleungene som etterhvert skal lære å fly på de skjøre vingene sine. Og hun gnir seg opp mot busker og kratt, sånn at litt av vinterpelsen sitter igjen, og kan brukes som reirmateriale til de delikate små.

Denne første aprildama, er henta fra damekalenderen fra 2010.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar