søndag 3. april 2011

030411: Dame med pussemaskin

.


- I dag skal jeg gjøre verden litt glattere, sier dagens dame. Verden er full av ujevnheter og bulker, og dagens dame har planer om å pusse bort noen av dem. Siden verden er stor, vet hun ikke hvor hun skal begynne, og hun vet at hun ikke kan gjøre noe med alt, men hun skal finne en egen liten del hun skal pusse på.

- Det er ikke det at jeg vil at alt skal være glatt og likt, sier hun, det er bare det at i verden er det så ujevnt og ulikt, at om man pusser litt her og der, kan det bli bedre, uten at det trenger å bli kjedelig.

Det er mulig at dagens dame har valgt feil redskap for å gjøre noe. Det er ikke overflata hun synes det er viktigst å endre på, det er mer de indre strukturene. Men det er nå en gang en pussemaskin hun har til rådighet, og hun tenker at det er bedre å bruke dagen på å gjøre noe, enn på å lene seg tilbake å si at fordi hun ikke har riktig verktøy, gjør hun ingenting.

Så dagens dame pusser og endrer. Sakte, men med stort pågangsmot. Og kanskje, hvis hun er heldig, vil det utgjøre en forskjell for en bitteliten del av verden.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar