onsdag 1. juni 2011

010611: Junidamen

.


-Endelig kom sommeren, tenker junidamen, og skynder seg ut. Når man bor i et land der været er omskiftelig som en tenåringsjentes humør, må man passe på å få med seg de fine dagene når de er der. Det er ingen selvfølge at sommeren kommer sammenhengende i Norge. Månedens dame er sikker på at sommeren er en kvinnelig årstid, og at den jobber i turnus. Noen ganger en uke på og en uke av, men andre variasjoner forekommer også.

Man blir ofte lurt av sommeren. Hun kikker fram, for så å trekke seg tilbake. -Titthei, sier hun, og smiler, og man kan ikke bli så veldig sint på henne heller, for hun er søt når hun smiler, og varm, i alle fall innerst inne. OK, det er ikke like morsomt når man har fått fram grillen og sitteputene og vinglasset og sommeren åpner himmelen og slipper regnet løs. -Kødda, sier hun da, du trodde det var sommer, men jeg lurte deg, igjen.

Derfor venter ikke dagens dame med å dra på stranda. Hun gjør det i dag, med badering, solkrem og jordbær med sand på. Og hun tenker at tenåringsjenter og sommerdager må behandles som forbigående fenomener, man setter større pris på dem på den måten.

Denne dama var junidama i kalenderen min for 2010.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar