fredag 17. juni 2011

170611: Dagens dame skåler for sommeren

.


- Nå er det definitivt sant at det er sommer, sier dagens dame. Det spiller ingen rolle hva slags vær det er, det er sommer, bare spør et hvilket som helst barn i skolealder.

Verden er plutselig full av barn som har fått ferie. De minste hopper bortover veien, og tenker på alt det morsomme de skal rekke denne sommeren, leke, og bade, og kanskje finne en frosk i grøftekanten. De er fulle av spring som har hopet seg opp i løpet av skoleåret.

De litt større barna gleder seg også. De gleder seg kanskje til å sove lenge, og slippe lekser. Mange lurer på om de finner noen å kline med denne sommeren, de er fulle av forventning om hva sommeren kommer til å ha med seg. Damen håper de får innfridd noen av ønskene, og at sommeren består av flere høye topper enn dype daler for de som går der, fulle av hormoner, og venter på å bli voksne.

I dag er læreransiktene glade og avslappa. De, som for noen uker siden satt over rettbunken, rødøyde og grå i ansiktene sine, smiler igjen. Plutselig blir de mye yngre, og til og med den strengeste læreren ser snill ut.

Damen skåler for alle elevene og lærene som har sluppet fri i dag. Og hun skåler for forventninger og små frosker i grøftekanten. Hun skåler for strålende solskinn og sommeregn, og fugleunger som lærer å fly. Dagens dame skåler for sommerferien....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar