søndag 12. juni 2011

120611: Dame med prestekrage

.


- Jeg har plukket en prestekrage, sier dagens dame, en tidlig en. Vanligvis kommer det ikke prestekrager i damens grøftekant så tidlig på sommeren, men en enslig sto der da damen gikk forbi, og hun kunne ikke dy seg, men måtte plukke den.

- Navnet på blomsten må jo være helt uforsåelig for de som vokser opp nå, sier damen, de har vel aldri sett en prestkrage i kirken, hvis de har vært i kirken, da, der har de bare sett snipp.

Det er ikke det at damen er ofte i kirken, heller, men hun vet hva en prestekrage er, og hun husker dem fra barndommens skolegudstjenester.

Blomsten med det nå kanskje misvisende navnet prestekrage, er i damens hånd. Fortsatt er den hel og fin, men kjenner vi damen rett, kommer den ikke til å være det lenge: Damen kommer snart til å plukke av et og et blad, mens hun mumler "Elsker, elsker ikke....". Sånn gjorde man også i gamle dager, og prestekragen i grøftekanten får damen til å huske tilbake da hun hadde små hender og plukket blomster i grøftekanten nesten hver dag. For så lenge siden at alle barn visste hva en prestekrage var....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar