tirsdag 1. november 2011

.Mørke novemberkvelder kan brukes til mye hyggelig, det synes i alle fall månedens dame. Hun finner fram igjen de bøkene hun ikke leste den gangen sommeren var her, og hun setter seg godt til rette i sofaen med et ullteppe og en kopp te og koser seg.

Ute pisker kanskje regnet på ruta, men for den som er inne gjør det ingen ting. Lyden er til og med litt hyggelig, når man sitter der og tenker på sommeren som var og jula som skal komme.

Fullt så hyggelig er det ikke å streve seg til postkassa i høststormen, og selv om veien er kort, er avisa våt før den kommer i huset. Det lukter ikke godt av våte aviser. Ikke av våte hunder heller.

Katten har slått seg til ved ovnen. Av og til gløtter hun opp for å se om noe skjer. Det gjør det ikke, så hun sover videre. Av og til rykker det i kroppen hennes, og man kan tenke at hun drømmer om små fugler og varme dager.

Damen klager ikke på været. Ikke i dag. Hun har te i koppen og bok, og fyr i ovnen. Det kan ingen klage på. Hun sitter under teppet og drømmer om små fugler og varme dager, hun også.

Denne damen er hentet fra damekalenderen for 2009.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar