torsdag 1. desember 2011

011211: Desemberdame

.Månedens dame har vaska gølvet og børi ved, det er sånne ting desemberdamer gjør. De baker og lager pakkekalendre, de syr og strikker, og innimellom inviterer de venner til gløgg og pepperkaker. Det er mange oppgaver som skal utføres og mye stress som skal gjennomleves før man kan slappe av helt velfortjent i jula.

Overalt avsluttes ting, noen damer lager hyrdekostymer, andre går rundt med Lucia-lys på hodet, for sånn tror damer det skal være i desember. Om man finner en ekte juledame og sier at det går an å kjøpe ferdig sylte i butikken, vil hun se på deg og spørre om hva i all verden hun skal gjøre med grisehodene da?
Månedens dame gjemmer ting, og leiter etter ting. Det er ingen selvfølge at røkelseslampa er der hun trodde hun satte den etter forrige jul. Og noen har spist av julepynten.

Så, som et under senker roen seg ned over damen. Hun henger opp stjerna og setter fram halmbukken. Så rolig er hun at alt hun ikke fant får ligge der det ligger, helt fram til neste jul. Og hun tenker at kakene hun kjøpte er gode, de også, og at en appelsin med nellikspiker i jammen lager jul nesten av seg selv.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar