lørdag 1. september 2012

010912: Septemberdame

.- Jeg vil gjerne være som poteta, sier månedens dame, i alle fall hvis det betyr at jeg kan brukes til mange forskjellige ting. Hun tenker at september er en god måned for de som liker å høste ting, enten det er poteter, tyttebær, sopp eller epler.

- Tross alt lever vi av det som kommer opp av jorda, sier damen, og poteter har redda mange fattige fra å sulte. Det bør den få medalje for, eller i hvert fall hederlig omtale. Hun synes det er litt dårlig gjort mot poteta å kjefte på den, og hun tenker at det er som med folk, det er fritt fram å klage på de som framstår som alminnelige og kjedelige.
- I dag tar jeg en potet, sier damen, eller fire, åtte eller mange....

Damen liker mange ting som kommer opp av jorda. Og hun liker at det fortsatt finnes bønder som dyrker maten hennes, hun liker at maten ikke har reist så langt. - Det er klart at maten blir slapp og sliten av å reise, sier damen, akkurat som alle andre også blir det.

Damen pakker sekken og kurven og drar på tur i septembersola. Og er hun heldig, finner hun akkurat passe kortreist kantarell, og kanskje noen lysende røde tyttebær, akkurat så beske de skal være når damen skal ha tyttebærsyltetøy ved siden av den kortreiste middagen sin.

Denne damen var kalenderdame i september 2011.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar