torsdag 1. november 2012

011112: Novemberdame

.Inne i huset til dagens dame er det bål. Damen liker både lukten og synet av ved som brenner, og lyden, den sprakende lyden. Små gnister danser oppover, og damen er glad for at de er sikre inne i peisen.

Det er tid for å finne fram strikketøyet og kakaokoppen og sitte lunt i en krok og tenke at det snart er jul. Hvert år tror damen at hun skal rekke å strikke julegavene, og hvert år må hun erkjenne at tida ikke strekker til.

November er mørk og stille, og på fine dager går damen ut seint, seint på kvelden og ser på stjernene. Hva de heter, er hun ikke opptatt av. Hun er opptatt av at de er der oppe, på himmelen, og at de lyser for henne. Er hun heldig, ser hun et stjerneskudd. Er hun riktig heldig, og Knut Jørgen Rød Ødegård har sagt det på TV, kan det hende hun ser mange.

Damen drømmer i november. Hun planlegger jul og drømmer om sommer. Og hun koser seg. November er tida for bøker som har ligget på vent, og for å sitte under et teppe og kose seg. November er sakte og stille, med kakao og halvferdige strikketøy.

Denne damen var novemberdame i kalenderen for 2011.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar