søndag 19. oktober 2014

191014: Dagens dame tenker på vann

.- I dag tenker jeg på vann, sier dagens dame.

Hun tenker på hvor viktig det er med rent vann, og hvordan vi som bor i Norge tar det som en selvfølge at vi kan drikke godt og rent vann rett fra springen.
Videre tenker hun at vi er heldige, vi har vann vi kan vaske oss i, så mye av det har vi at vi ikke tenker på å spare på det, en gang.

Så tenker hun på alle dem som må gå langt, langt, for å hente  drikkevann. Og hun tenker på hvordan vannet både er livsviktig og livreddende og samtidig kan være med på å spre sykdommer om det ikke er rent.

Og hun tenker at i dag kan hun gjøre en forskjell. Hun kan åpne døra når bøssebærerne kommer, og hun kan være med på å gi vann til verden. Hun har kontantene på plass, hvis ikke hadde hun måttet oppsøkt en minibank, for når de flinke frivillige bøssebærerne banker på, skal de møtes både med smil og penger.

Hun oppfordrer alle andre damer, og menn, til å gjøre det samme.

- Og hallo, hvis du ikke støtter TV-aksjonen, kan du være hyggelig når du sier nei. Du trenger ikke å smelle døra i ansiktet på noen, eller lire av deg noe gørr. Hold det inni deg, og vis folkeskikk, formaner damen.

 Så skjenker hun seg et stort glass vann, rett fra springen, mens hun venter på at noen skal ringe på døra.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar