lørdag 14. februar 2009

140209: Alle hjerters dag

.

I dag er det "Alle hjerters dag", eller Valentines Day, som de fleste sier på norsk. Dagen har ikke blitt feiret så mange år i Norge, men i England har den blitt feiret siden 1600-tallet. Innholdet i dagen går ut på å feire kjærlighet og romantikk, med god hjelp fra handelsstanden.

Så i dag skal alle hjerter glede seg, i alle fall hjertene til de som skal feire minnedagen over den kristne martyren Valentin, som ble steinet til døde i 273 fordi han ikke ville avsverge seg sin Gud, han som skrev et brev til sin kjæreste, og ba henne holde seg til Gud.

Det kan jo være, som de romantiske blant oss sikkert vil hevde, fordi han elsket henne så høyt, så høyt. Eller, den litt mer kyniske varianten: siden han ikke fikk henne, ville han ikke at noen andre skulle få henne heller.

Dagens dame har fått et hjerte i gave. Et digert et, tungt som bly, som hun sleper rundt på. Egentlig trengte hun ikke et sånt bevis på noe som helst, hun hadde klart seg i massevis med et lite kort, det hadde ikke trengt å komme på en bestemt dato en gang, kanskje på en mandag, en litt trist og mørk mandag. Det hadde det vært lettere å bære.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar