lørdag 28. februar 2009

280209: Dagens dame bærer


Dagens dame har mye å bære på - både inni og utenpå. Hun er veldig gravid, og ja, det er en sædcelle hun bærer på, en diger en. Da partneren hennes sa at han hadde veldig få levedyktige spermier, glemte han å opplyse om at de som levde gjorde det til gangs, og at de nærmest var for husdyr å regne.

Dagens dame bygger rede, alle som selv har fått barn eller vært i nærheten av noen som har fått barn, vet at gravide damer har en tendens til å bli redebyggere, og at det innebærer å skape et sted der man kan ta seg av det nye mennesket som skal flytte inn. For dagens dame betyr det å kaste den enorme spermien ut av huset - hun kan ikke risikere å komme i nærheten av den i framtida, og hun orker rett og slett ikke å ha ansvar for den lenger.

Hun har ikke funnet noen som vil ta seg av den, så hun skal slippe den ut i et basseng i nærheten, der det er passe varmt vann. Og så regner hun med at han er freidig nok til å finne seg et nytt hjem på egenhånd.

Jeg synes hun gjør ganske mye ut av det - jeg tror jeg hadde valgt den løsninga som mora til ei venninne av meg valgte da hun oppdaget at ungene hennes drev med oppdrett av hvite mus i kjellerstua: hun skyldte dem ned i do. Altså, jeg hadde ikke gjort det med mus, for all del, men levende ting som verken har øyne eller bein, ja.

Det er den siste dagen i februar, og i to måneder har jeg lagt ut en dame hver dag. Jeg har vært på nippet til å glemme det, og noen ganger har jeg lagt ut damen fryktelig sent, og andre dager veldig tidlig, rett etter midnatt, faktisk, når jeg ellers har hatt fullt program. Men altså, hver eneste dag i to måneder, det er jeg fornøyd med.
.

3 kommentarer:

 1. En smule imponert over at du har klart å få lagt ut en dame pr dag :)

  SvarSlett
 2. Flink er du!

  Hm... jeg lurer på hvor mange forvirra kjempespermier det er som egentlig svømmer rundt i de norske fjordene på sommerstid.. Tilslutt må man vel bruke prevensjon for i det hele tatt å få bada.. :o)

  Da er jeg nok mer som deg, jah - Ned i DO med dem, så dauer de nok inne på Enga renseanlegg et sted...

  (Ja, kjempespermiene altså - ikke dyra..)

  SvarSlett
 3. Jorunn: Tenk deg hvilke muligheter dette åpner for å lage historier rundt f.eks. sjøormen i Seljordsvannet - eller verdens eldste spermie...

  Helle: Jeg må si at jeg er ørlite grann forundra og imponert sjøl.

  SvarSlett