onsdag 9. desember 2009

091209: Dame med mus

.

Dagens dame bærer en mus. Den er ganske stor og tung, musa, den har levd godt i damens kjøkkenskap, og den har ikke bare hatt dropspapir å lukte på, akkurat.

Vanligvis ville damen satt ut feller for å slippe å høre alle de små løpende føttene i taket og veggene om natta, for musa er ikke helt alene, den har en stor familie, og alle løper rundt og forbereder seg til jul, akkurat som damer gjør det.

Vanligvis ville damen satt ut feller, men ikke i desember. I desember lar damen musene være i fred, det har Alf Prøysen sørget for, med Musevisa. Man fanger bare ikke musebestemor, sånn at den store poteta står der tom og stille når julaften kommer, og museungene sitter stille i sorg uten verken å hoppe eller danse, og ikke en gang orker å lukte på fleskebiten musemor har satt opp.

Så dagens dame har erklært våpenhvile, og lar mus være mus. For nå. Men første januar, da er det fram med fellene. Så får vi se hvordan det går med musebestemora, om hun klarer nok et farefullt år og får feira jul enda en gang.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar