søndag 20. desember 2009

201209: Pakkedame

.

Dagens dame kjøper gaver, pakker inn, finner fram julepynt og pusser sølv. Søndagene før jul er ikke fridager for damer, de som ikke jobber i butikk og pakker inn der, pakker inn hjemme. (Bortsett fra noen få, som er ferdige med det meste, men jammen ser det ikke ut til at de også finner noe å jobbe med sånn like før jul, som om man må løpe rundt å være hektsik hele tida for å fortjene juleferie).

Det kan se ut som om dagens dame har hjelp av julepyntmannen sin, men det har hun altså ikke, han er det han ser ut til å være: en julepyntmann.

Mange menn er forresten julepyntmenn i disse dager. De står utenfor butikkene som en slags plastposestativer, mens damene løper ut og inn av butikker, og kommer ut med nye poser som de hekter på mennene sine. På rekke og rad står de, musestille, for de vet at det er best å bære pent og stille, og i alle fall ikke si noe som får damene til å si noe sånt som "Du får i alle fall kjøpe til din familie". De vet at julehektiske damer plutselig kan få nok, om de blir forstyrret.

Dagens dame pakker inn. Og pynter med julepyntmannen. Og plastposestativet hennes, unnskyld, mannen hennes, er ute og kjøper gaver til sin familie....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar