søndag 5. desember 2010

051210: Late-som-dag i desember

.


- I dag tar jeg fri fra alt som har med jul å gjøre, sier dagens dame, og later som om jeg er et annet sted, et sted det ikke snør, og der man blir solbrent om man ikke smører seg med solkrem.

I dag skal damen klappe en sjiraff. Hun klapper en liten sjiraff, for hun er redd for store dyr, og siden dette tross alt skjer i hennes fantasi, kan hun bestemme akkurat hvor stor sjiraffen skal være. Hun klapper og koser med sjiraffen, og lar sola varme henne så mye at hun kjenner at svetten pipler fram i nakken. Det er godt med svette som ikke er et resultat av snømåking, synes damen.

Så setter hun seg i skyggen, i en god stol under et tre. Sjiraffen står ved siden av. Sjiraffer trenger også skygge når det er varmt. Den nipper til bladene på treet, ikke på de høyeste greinene, selvfølgelig, for det er jo en liten sjiraff. Damen nipper også, til noe kaldt hun har i glasset sitt. Hun har ikke helt bestemt seg for hva det er, men det trenger hun heller ikke, godt er det, i alle fall.

Og damen tenker at alle trenger en late-som-dag av og til, som de kan bruke til å klappe på sjiraffer eller bestige høye fjell. Og det er ingen fare for at damen som later som glemmer virkeligheten, den er der, hvit og våt, det ser hun neste gang hun lukker opp døra.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar