tirsdag 14. desember 2010

141210: Med hjerte på døra

.


Det er ikke på dodøra hun henger hjertet i dag, dagens dame, det er på inngangsdøra. Et hjerte av halm, pyntet med et rødt bånd, henger hun opp.

- Det er for å si at jeg ønsker velkommen til mitt hus, sier damen. Samtidig krysser hun fingrene og håper at ingen fra julepolitiet kommer innom. Du vet, de som for lengst har fylt kakeboksene, hengt opp julegardiner i nypussa vinduer, sendt julekort til alle slektens gamle, uansett hvor tynn grein de fyller på slektstreet.

Dagens dame tenker at det fortsatt er et hav av tid. Og av erfaring vet hun at jula kommer uansett hvor mye hun forbereder seg, eller ikke. Av erfaring vet hun også at opp til flere medlemmer av julepolitiet kommer til å dukke opp, helt uanmeldt kommer de til å stå der med prektigheten sin. Og særlig kommer de hvis hun ikke forbereder seg.

Så dagens dame forbereder seg til jul. Hun henger opp halmhjertet sitt, og går til butikken for å se om hun finner noen kaker som passere som hennes hjemmebakte. Hun lurer på hva bakeriene gjør med de litt mislykka kakene, de som kunne sett ut som om de var bakt på et helt vanlig damekjøkken. Hun er nemlig overbevist om at det er et strort marked der ute for kaker som ser ut som om det er hjemmebakte.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar