mandag 13. desember 2010

131210: Dame med syngende papegøye

.


- Herregud, sier dama, jeg er virkelig ferdig med Lucia-feiring for mange år siden - jeg står ikke grytidlig opp for å pynte trøtte unger med glitter og lakenkjoler, det har vi vokst fra, alle sammen.

Damen har tatt sin del av Lucia-tradisjonene seriøst opp gjennom årene. Hun pleide å stå tidlig opp, og servere kakao og lussekatter før skole og barnehage startet - og tro meg - barnehagen åpner tidlig når det er Lucia. Hun trodde at alt det der var over, og at heretter skulle hun sove lenge, og kattene hun skulle forholde seg til, skulle være ekte og si mjau.

Den som skaffer seg en papegøye som kan synge, kan ikke sove lenge. Og i dag synger papegøya Luciasangen med det nebbet den har, og det høres ikke pent ut. Ikke er teksten særlig pen, heller. Den frekke fuglen minnes ikke den søte Lucia med lysene, men hun som gjorde kroppslige ting i lia.

Damen har prøvd å få papegøyen til å tie stille. Hun har lagt et teppe over buret, uten at det hjalp. Nå går hun mer drastisk til verks, og sier til papegøyen at om han ikke holder nebb, kommer han til å møte en lussekatt. Av den helt ekte typen som sier mjau.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar