torsdag 23. desember 2010

231210: Dame med tre nøtter

.


- Det er nesten jul, sier dagens dame. Hun gjør de aller siste forberedelsene, pakker inn de siste gavene, og handler den aller siste maten som treng de første juledagene. Så skal hun hvile seg, og glede seg.

Hun husker jul da hun var liten, hun husker det året hun og søsteren hennes pakket opp alle gavene på forhånd, og pakket dem pent inn igjen, og hvor vanskelig det var å late som ingenting på julaften. Hun husker nissen med sleden, den som sto i vinduskarmen, og juletrepyntingen og kampen om å henge opp de fineste kulene.

Og hun husker lange morgener foran TV, i pysj, under teppe, med mandariner og pepperkaker. Og hun husker "Tre nøtter til Askepott" - hvert år var det like hyggelig å se strømpebukseprinsen som fikk den nydelige jenta til slutt.

Dagens dame har også tre nøtter. Hun skulle ønske at hun kunne kaste dem i bakken og får oppfylt ønskene sine. Ikke om ulike antrekk, men kanskje å kunne våkne til en rolig og ryddig julefeiring, for alle, ikke bare for seg selv.

Og hun tenker at hun skal unne seg et gjensyn med strømpebukseprinsen og vennene hans i morgen, med pepperkaker og mandariner, og i et lite øyeblikk la verden være oversiktlig og rolig, i sofaen, under et teppe. Med mandariner og pepperkaker.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar