tirsdag 1. februar 2011

010211: Februardame - med brutte løfter og skøyter på beina

.


Månedens dame tar en tur på glattisen. Det er gnistrende kaldt, og skøytene lager linjer på den blanke isen, ikke helt parallelle, riktignok, men tydelige, fine, linjer.

Hun har med seg brutte nyttårsforsetter, damen, hun hadde bestemt seg for ikke å spise godteri i det nye året. Som for så mange andre er februar måneden da nyttårsforsettene tar slutt, også for vår dame.

Det er ikke ofte hun går på skøyter, det er en så sjelden aktivitet at hun må leite lenge hver gang hun skal bruke dem. Og det er ikke hvert år hun finner dem, heller.

Men nå er de på beina. Februarlyset på isen er akkurat så hvitt som hun husket det, og isen er like hard. Hun hadde imidlertid glemt hvor kald det gikk an å bli på beina, og lurer på om de stakkars tærne noen gang vil tilgi henne. Hun håper det, det er viktig å være god venn med føttene.

Hun tenker at et fotbad om kvelden vil gjøre godt, med litt melk i, for det gjør føttene myke og glade – helt sant. De visste hva de gjorde, de gamle egypterne, når de badet i melk. Men fram til det skal hun kose seg på isen, og kose seg med sjokolade. Og kalorier teller ikke når man har skøyter på beina, ikke brutte løfter heller.....

Denne dama var månedens dame i kalenderen for 2010.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar