søndag 6. februar 2011

060211: Dagens dame lager søndagsmiddag

.


Dagens dame lager søndagsmiddag. Ikke sånn som damene gjorde i gamle dager, den gangen damen var liten. Da var søndagen en dag da pappaene tok med seg barna på tur, mens mammaene sto hjemme og laga middag det tok timesvis å forberede. Og når pappene og barna kom hjem, skulle alle spise og ha det hyggelig.

Det var ikke alltid det ble så hyggelig. Minst en av ungene likte ikke maten, og var sur. I tillegg var ungene nesten mette, etter å ha spist is rett før de kom hjem, men det var hemmelig, så det kunne de ikke si til noen. Pappene var slitne etter å ha vært på tur, og mammaene var slitne etter å ha stått på kjøkkenet hele dagen.

Dagens dame lager søndagsmiddag. Moderne søndagsmiddag. I hjem med mer enn et barn, er det fortsatt minst en av ungene som ikke liker maten, akkurat det er fortsatt moderne. Men damen står ikke på kjøkkenet en hel dag, og når hun lager middag i dag, er det ikke fordi pappaen ikke kan lage middag, men fordi hun selv vil det. Dagens dame står ikke på kjøkkenet hele dagen, heller. Søndagsmiddag er ikke hva det var. Ikke en moderne en, i alle fall, en sånn som damen lager. En middag som det går så fort å lage at alle kan være med på tur, selv om de er mammaer.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar