onsdag 1. februar 2012

010212: Februardame

.- Ja,ja, sier månedens dame, alltid er det noe å flytte på. Hun flytter rundt på snøen som har lagt seg som et hvitt teppe over verden. Nå kan jo ikke akkurat snøen sammenliknes med et teppe, bortsett fra at den dekker over noe. Hadde den vært et teppe, kunne damen bretta den sammen og lagt den til side. Nå må det svette og hardt arbeid til.

På en måte synes damen det er bedre å flytte på snø enn på mange andre ting. Hauger med reine klær som skal inn i skapene tar det ofte lang tid å flytte på, og papirbunkene vokser seg til store tårn. Og i motsetning til snø, er flytting av ting inne en ting som varer hele året, det er ingen sesong for rot, i alle fall ikke hos februardamen.

Damen ser ut på snøen, og tenker at jammen er den pen, der den ligger, og dekker over alle syndene fra i fjor - blomsterbedene som ikke ble holdt i orden og det gjenglemte hageutstyret. Kanskje det til og med finnes en og annen gjenglemt kaffekopp under snøen, akkurat som det av og til finnes gjenglemte saker inne blant papirene.

Og mens snømannen drømmer om kaldere tider, flytter damen snø, og drømmer om at verden igjen skal bli grønn og varm, og rotete blomsterbed bryr bekymrer henne ikke et eneste sekund.

(Denne dama er hentet fra damekalenderen 2011).
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar