onsdag 8. februar 2012

080212: Dame med kameleon

.- Hvis jeg absolutt måtte velge å være noe annet enn dame, ville jeg kanskje valgt å være en kameleon, sier dagens dame. Og det er ikke bare for å kunne gå i ett med omgivelsene og gjemme seg bort hun sier det, selv om det også kunne vært bra av og til. Nå har det seg sånn at kameleonene mest skifter farge for å kommunisere med andre kameleoner, de har rett og slett følelsene sine på utsida, og det kan også være praktisk noen ganger, i alle fall hvis man er sinna.

- Men kanskje ikke alltid, sier damen, noen ganger er det lurt å ikke vise alt.

Så tenker hun videre på den fascinerende skapningen kameleonen er. Med øyne som kan bevege seg uavhengig av hverandre, kan man f.eks. se opp og bakover med det ene øye, og ned og framover med det andre.

- Tenk deg alt det en nysgjerrig dame kan få med seg da, sier damen, men hun er litt skeptisk til å ha øynene plassert på hver side av hodet, det synes hun er litt ukledelig, og litt upraktisk når man bruker briller.

- Men tunga, sier damen, tunga oppveier for det å ha øynene på hver side av hodet.

Kameleonen har en tunge som kan bli like lang som kroppen, og damen ser for seg at hun strekker tunga ut mot godteriskåla som står på andre siden av bordet, uten å flytte seg fra godstolen.

Det hadde hun i alle fall likt....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar