søndag 1. april 2012

010412: Aprildame

.- Jeg velger meg april, sier månedens dame, hvert eneste år velger jeg meg april. Hun nyter at dagene blir lange og lyse, hun nyter blomstene som kikker fram, og buskene som blomstrer på naken kvist.

Endelig kan hun pakke bort vintertøy og snøskuffe. Hun kan sitte ute på trappa si og drikke kaffe uten å fryse i hjel. Ja, hun sitter selvfølgelig på et underlag av ull, hun vil jo ikke ha blærekatarr, heller.

Damen tenker på alt det fine som ligger foran henne. Hun tenker på hagesesongen som kommer, og den er i grunnen best akkurat nå, når det er mest på tankestadiet. Og det er morsomt å grave i jorda etter en lang vinter, damen graver alt hun kan om våren, for hun vet av erfaring at hun går lei i juli en gang.

Så belønner hun seg selv, månedens dame. Hun drikker øl på trappa si. Hun drikker øl med det velklingende navnet Fynsk forår, og hun tenker at våren i Danmark har kommet enda litt lenger enn her. Men det gjør ikke noe. For vel kommer vår og sommer sent her nord, men den gode tida er vel verdt å vente på.

Dette var aprildama i damekalenderen 2011.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar