mandag 11. januar 2010

110110: Dame med kokosnøtt

.


Nå er det ikke uvanlig å se damer med kokosnøtter i januar. I hopetall sliter de seg fram til fuglebrettene sine, med både kokosnøtter og meiseboller. De trosser vær og vind, de har vært ute en vinternatt før og klart seg, men de er også sørgelig klar over at mange fugler trenger litt hjelp om de skal klare denne kalde tida.

Dagens dame er ikke som de fleste damer. Hun har kokosnøtt og solbriller, selv om det er vinter. Ikke er hun på vei til fuglebrettet, heller. Hun er på vei fra.

Dagens dame liker kokosnøtt. Ikke en eneste en var det å oppdrive i butikken. Det er derfor dagens dame har på seg solbriller. Hun håper at hun er så godt gjemt bak dem at ingen kjenner henne igjen. Hun kjenner et lite blaff av skyld, der hun sniker seg bort meg fuglematen, men hun tenker med alle de sultne kattene i nabolaget, ville ikke fuglene få noen særlig glede av nøtta likevel. Når hun tenker seg om, er det rett og slett litt dårlig gjort å henge opp kokosnøtt midt i katteland.

-Egentlig er jeg ingen tyv, tenker damen, egentlig gjør jeg bare fuglene en tjeneste og redder dem fra katten. Og hallo, hvor lurt er det egentlig å sy puter under vingene på fuglene, og gi dem all maten ferdig servert? Til slutt vil de ikke fly selv en gang, for putene er i veien.
Og hun tenker at egentlig er hun en liten organisasjon for seg selv, dagens dame, en dyrebeskyttelse, på en måte....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar