søndag 10. januar 2010

100110: Lamadama

.


-Du store alpakka, sier dama, men det er ikke det, dyret hun går tur med, det er en lama, en liten lama, så nær i slekt med alpakkaen at man kan tenke seg at de er kusiner. Forøvrig er det lamaen som er den store, alpakkaen er kusina, den lille kusina.

Det er mange ting man kan bruke en lama til. Den er en god vokter, for eksempel, den passer godt både på sauer og på damer som er så engstelige at de liker å ha med en hammer på tur.

Så kan man bruke det som bærehjelp - det er sterke dyr, og damas lama kan uten problemer bære varene hennes hjem fra butikken, så sant hun ikke kjøper møbler eller hvitevarer.

Når damen får lyst til å strikke, kan hun for eksempel klippe lamaen, karde, spinne, og alt annet som hører til for å få garn. Jeg tipper at dama er lei lenge før hun kommer så langt, hun strikka atskillig mer i gamle dager, før lamaen kom inn i livet hennes.

Ja, og lamaen kan også spises, men det snakker ikke dama høyt om, hun skal ikke spise sin lama.

Hennes lama er en koselama, og den har hun skaffet seg på grunn av vinteren. Først tenkte hun at hun skulle ha et lamaskinn å ligge på, men etter å ha tenkt på den stakkaren hun da ville etterlate seg hudløs, sårbar og naken, valgte hun å satse på en hel lama i stedet.

OK, det ble kanskje litt trangere i senga etter at lamaen flyttet inn i huset, men det ble veldig mye varmere. Det er bare viktig å få lagt lamaen på plass først, så får menneskene legge seg rundt, om lamaen ikke får den beste plassen, kan den spytte, og det er en mye våtere opplevelse enn at noen for eksempel har sikla litt på puta.

Og hvis det skulle vise seg å bli alt for trangt etter hvert, tenker dama at hun kan skaffe seg en liten sengealpakka i stedet, så kan lamaen for eksempel flytte til en ungdomsskole og overta alle inspeksjonene, god som den er til å passe flokken sin.

Men foreløpig er den på plass hos dama, så myk og så varm, at dama nesten vurderer å ta fram strikkepinnene igjen.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar