torsdag 28. januar 2010

280110: Dame med ensom skilpadde

.


Det er ikke hvilken som helst skilpadde hun går tur med, dagens dame. Det er Lonesome George, verdens mest berømte skilpadde.

Det er ugreit å være skilpadde om dagen, havlærskilpadden, for eksempel, som har overlevd både dinosaurer og klimaendringer, er utrydningstrua. George er ingen havlærskilpadde, han er den eneste gjenlevende av arten Geochelone elephantopus abingdoni fra Galapagos. I 1972 ble George plukket opp av en båt, og siden har han vært en slags skilpaddekjendis.

Det er gjort mange forsøk på å få George til å parre seg med en skilpadde av en type som likner, men han er ikke lett å bestemme over, den gamle mannen. Og det kan jo hende at han fortsatt drømmer om en partner av helt samme slag som seg selv.

Det har snart gått minst førti år siden han så en annen som seg selv. Han har sett mange som liknet, noen mer enn andre, men ingen av helt samme type. Det kan man bli ganske trist av å tenke på, enten man er skilpadde eller dame. Og da er det i alle fall fint å ha noen å gå tur med.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar