onsdag 3. februar 2010

030210:: Dagens dame er politi - moralpoliti - på en måte

.


Dagens dame er politi. Moralpoliti, faktisk. Som andre som utpeker seg selv til å være moralpoliti, har heller ikke hun noen ordentlig politimyndighet, sånn som det følger flott legitimasjon med, og rett til å skrive ut bøter.

Hun går rundt i verden og passer på moralen, og det synes hun flere damer burde gjøre. Hun synes det er fryktelig mye umoral, og det vil hun gjøre noe med. Hun vil for eksempel passe på at alle får en anstendig lønn å leve av, hun synes det er umoralsk å utnytte andres arbeidskraft. Og så synes hun det vitner om mangel på moral når man går løs på de som er mindre enn en sjøl, og når mange prøver å skremme de som er færre til å bli som dem. -Hei, du kjeftegubbe, sier moralpolitidamen når hun møter menn som synes de er mye bedre enn andre; hva med deg sjæl?

Over alt hvor hun går, prøver hun å ta på seg moralpoliltimyndigheten sin, og si at man ikke skal plage andre, man skal ikke stjele, man skal ikke jukse med velferdsgoder, og man skal heller ikke framstille alle som på en eller annen måte trenger hjelp fra det offentlige som snyltere, det er omskriving av sannheten, eller ljug, som dama sier, og det er i alle fall dårlig moral.

-Ja, vi skal være moralpoliti inne i folks hjem også, sier dama, vi skal passe på at ingen er slemme mot barn eller dyr, ikke noen andre heller, forresten. Men hvem som har sex med hverandre, det bryr ikke moralpolitidamen seg noe om, så lenge man snakker om voksne mennesker som er i stand til å bestemme over seg selv kan de gjøre akkurat hva de vil med kroppen sin så lenge de ikke skader andre.

Og hun tenker at hun ønsker seg en hel hær av moralpolitidamer, sånne som kan si fra om at undertrykking ikke bare er sårende og dumt: det vitner om innmari dårlig moral også.
.

1 kommentar: