torsdag 11. februar 2010

110210: Dame med potet

 .

Dagens dame har en potet. Ja, og så har hun litt maling. -Du trenger ikke mer, sier hun, for å lage fine trykk, du kommer langt med en potet og litt farge.

Men det gjør ingenting om man har litt mer. Akkurat som han som skulle lage spikersuppe, og som ved hjelp av en spiker og bare litt til tryllet fram en deilig rett, kan dagens dame trylle når det kommer til trykk. Det er klart at dagens dame klarer seg med poteta, hun kommer bare så mye lenger om hun har noen rustne spiker og litt eddik, eller en sjablong og litt metallfolie. Jo flere ting damen har å trylle med, jo bedre blir suppa trykket.

Dagens dame trykker og trykker, og tryller og tryller. Hun tryller fram stoffbiter med kuer og damer, med tekst og tanker. Og hun gir gjerne bort halve poteta si, sånn at andre også kan ha det gøy, og få lære. Hun er av dem som tenker at man blir rikere av å dele med andre.

Hadde hun vært en grønnsak, hadde hun nok vært en potet, dagens dame. Jordnær, og anvendelig. Hun er raus, og selv om hun er ganske liten, byr hun på seg selv og fyller hele rommet med latter og glede.

-Ta en potet, synger dagen dame, og når hun sier det, kan man være helt sikker på at det kommer fra hjertet.
.

3 kommentarer:

  1. ♥ dagens dame er en herlig dame ♥

    SvarSlett
  2. Jeg elsker disse damene dine. Jeg liker dem enda bedre etter jeg har blitt kjent med deg: )

    SvarSlett