tirsdag 2. november 2010

021110: Musefangerdame

.


- Herregud, sier dagens dame, her bærer man kattemat hjem fra butikken, til to utakknemlige beist som ikke en gang gidder å fange mus til takk. Det vil si, mus fanger de, men ikke inne. Inne ligger de foran ovnen og sover, når de da ikke spiser maten damen har kjøpt til dem.

Like sikkert som at løvet faller fra trærne, er det at minst en musefamilie trekker inn i damens hus i november. Og her snakker vi ikke kjernefamilie, her er det dine barn, mine barn og våre barn, og slektsbånd som går på kryss og tvers. Damen er sikker på at noen er både bestemor, tante og kusine til de samme individene.

Like sikkert som at løvet faller fra trærne, er det at kattene går inn i en dvaleliknende tilstand, der spising og soving er de viktigste aktivitetene. Jakt ser ut til å være en uteaktivitet som fortrinnsvis bedrives om sommeren.

Eller kanskje de bare er forvirra, kattene, etter å ha levd med gnagere av ulik art som har vært en slags familiemedlemmer, med egne bur og egne hjul å løpe i.

I alle fall, hvis damen skal bli kvitt musene, må hun fange dem selv. De som kommer i kjøkkenskuffen for å hente saltpølse, blir møtt av den skumle fella, mens de som løper i vegger og tak får være i fred. Damen skal i alle fall ikke inn i kriker og kroker i veggene. Og ingenting tyder på at kattene skal det heller....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar