fredag 19. november 2010

191110: Dagens dame drikker gløgg

.Hun drikker gløgg med balkongdøren åpen, dagens dame. Egentlig er det litt for kaldt til å gjøre det, det er november, og ikke noe som minner om sommer der ute. Men av og til trenger man å drikke gløgg med balkongdøren åpen, likevel.

Hun spiller musikk for seg selv, og lar tankene flyte. Det er ikke det at hun er trist, for det er hun ikke, men av og til er det greit å kjenne etter om hun finnes, for å forsikre seg om at hun etterlater seg et tomrom om hun forlater rommet. Og det er slettes ingen trist tanke, men en vakker en.

Dagens dame tenker at det er fint at det finnes folk som kan sette ord på livet som skjer, og som kan si at de små tingene også teller. Noen ganger synes hun at det er rart, at noen finner ordene som beskriver akkurat det hun tenker. Rart, og fint.

Dagens dame drikker gløgg med balkongdøren åpen. Hun kan ikke kjenne den minste duft av sommerens siste dager, ikke i virkeligheten, men inne i seg kan hun det, fordi noen har gitt henne ordene som gjør at hun husker. Så fine er ordene, at hun grøsser litt inne i seg.

Det er kaldt med balkongdøren åpen, så hun grøsser litt utenpå også. Hun drikker opp gløggen sin, reiser seg opp, og lukker døra.

Og hun tenker at hun jammen skal finne en sten å hugge i.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar