fredag 1. juli 2011

010711: Julidame

.


Månedens dame har pakka kofferten og setter kursen mot feriemålet sitt. Hun liker å reise i ferien sin, hun liker nye lukter og smaker, hun liker å sitte på fortauskaféer i byer hun ikke kjenner og se ukjente mennesker gå forbi, men det er morsomt å være turist i egen by, også. Ofte lager hun historier om menneskene hun ser, særlig om damene, om hvordan de bærer på husene sine og dyrene sine og mennene sine, og om hvordan de bærer seg selv gjennom de litt for travle livene sine.

Julidamen er en bæredame, hun også, men ikke i juli. I juli stirrer hun på folk og spiser is. Hun går på museer og utstillinger, og hun sitter i skyggen under et tre i en park og lytter til noen som kjefter på barna sine på et språk hun ikke forstår.

Og hun fotograferer. Over alt har hun kameraet med, damen, for liksom å samle på sommeren. Hun tar ikke alltid bilder av anbefalte severdigheter, ofte kommer hun hjem med bilder av tynne katter, pene frukter, et veggmaleri, eller kanskje en sko. Severdighetene er der selv om damen reiser hjem, men med seg i minneboka har hun bilder av lukter og lyder og lys. Sånn får hun ferien til å vare helt til neste år.

Denne dama er tidligere publisert i damekalenderen for 2010.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar