mandag 1. oktober 2012

011012: Oktoberdame

.- Jeg er på parti med elgen, sier månedens dame. Hun synes gevir mot gevær høres ut som en urettferdig kamp. Og så er hun nok litt redd for jegere, damen, siden det hvert år er å lese om skadeskutte kuer, menn og folkevogner.
- OK, fortsetter hun, så er jeg litt på parti med jegeren også. Noe annet ville vært hyklersk, for damen liker kjøtt, og hun skjønner at elgstammen må beskattes. Så altså: hun er på parti med elgene, og med snille jegere som er gode til å skyte.

Damen er litt på parti med høsten, også. Hun liker fargene på trærne, og hun liker lyden som kommer når hun løfter foten etter å ha sunket litt langt ned i den bløte skogbunnen. Noen ganger er hun litt for seint ute, da står støvelen igjen, og noen ganger har hun gummistøvel med hull i. Det liker hun ikke så godt.

Damen liker å se løv som klamrer seg til asfalten for ikke å blåses bort, og hun liker å se løv som blåses bort i minitornadoer. Noen ganger liker damen å gå i regn, og kjenne at det renner små bekker nedover ryggen hennes. Særlig når hun er på vei hjem liker hun det, å vente på det som kommer etter regnet: det tørre, varme, lyse. Inne.

Denne damen er tidligere publisert i damekalenderen 2011.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar