tirsdag 24. mai 2011

240511: Dagens dame lager mat

.



en svane
en and
en fasan
en vaktel
et egg, hardkokt
oliven, eggeplomme, honning og safran

Skjær halsen og vingene av svanen, og plukk fuglen uten å ødelegge fjærene. Fjern innmaten, og behold hjerte og lever.
Flå svanen, uten å ødelegge skinnet. Skjær kjøttet fra skroget, og hakk det fint med en skvett portvin.
Stopp farsen inn i svanen, stopp anden inn i svanen, stopp en fasan inn i anden, stopp en vaktel inn i fasanen, og stopp et egg fylt med oliven inn i vaktelen.
Sy svanen sammen. Pensle deretter med en blanding av eggeplomme, honning og safran.
Stek.
Når svanen er ferdig, festes halsen, vingene og fjærene på steken med ståltråd.

Serverespå sølvfat i et lokale hvor belysningen er festlig og fantastisk.

Smakelig tirsdagsmåltid.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar