tirsdag 10. november 2009

101109: Med en fugl på armen

.


-Det er greit med en fugl på armen, sier dagens dame, så lenge den ikke har et langt spisst nebb og onde øyne, da er det ikke greit, ikke med en som ser ut som den bare ønsker å lage hull i kroppen din. Men en fugl, en som ser snill ut, det er greit, den kan til og med få noen rognebær, hvis den vil.

Det som ikke er greit, er å gå ut av huset og komme til en verden som er overtatt av fugler. Når alle små fugler på vei til syden finner ut at akkurat din hage er der de skal møtes før de flyr videre, og det summer av fuglelyder, og det flakser på alle kanter, katten er redd, og damen er redd, og til og med kråkene, som vanligvis er ganske tøffe, ser litt engstelige ut.

Og selv om de ikke har onde øyne og lange nebb, de som svirrer i lufta, er de skumle. Fordi de er mange, og fordi man jo har sett filmer med alt det skumle fugler kan gjøre.
Så dagens dame holder seg inne. Det er best sånn. Hun vil ikke vifte bort fugler bare for å komme seg over gårdsplassen. Hun venter. Hun venter til den kjempestore flokken letter for å fly til Roma eller hvor de nå skal. Hun går ikke ut før det bare er en igjen. Men den kan få sitte på armen...
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar