onsdag 18. november 2009

181109: Dame med ingefær

.

Dagens dame bærer en ingefær. Hun liker å ha ingefær i huset. Hun liker å skjære en skive av den og kjenne lukta den skiller ut, og hun liker at det lukter litt ingefær av henne etter at hun har brukt den. Hun liker smaken, hun liker lukta, og hun liker hvordan den ser ut.

Noen ganger ser ingefæren hun har med seg hjem ut som en hånd. OK, den ville ikke blitt betegnet som helt velskapt om den var en menneskehånd, men likevel - likheten er der. Og med litt god fantasi kan ingefærrota, eller mer korrekt, rhizomet, se ut som et dyr, med hode, lang hals og varierende antall bein.

Nyttig er den også. Den virker mot kvalme, og kanskje mot gikt og forkjølelse. Det viktigste for dagens dame er likevel at den smaker godt.

I dag redder ingefæren middagen i damens hus. Damen freser tre små grovhakkete løk en stund, så har hun i en spiseskje hakket ingefær og 500 g grovhakka gulrot. Det freser hun også litt, før hun heller på en liter hønsebuljong. Her er det sikkert ekstra godt med god kraft, men damen tenker at det funker med terning også. Hun lar det koke minst en halv time, gjerne lenger. Så siler hun av mesteparten av væsken, og bruker stavmikseren til å mose grønnsakene. Hun heller tilbake resten av krafta og saft fra en stor appelsin. Og vips, en deilig gulrotsuppe med smak av ingefær og appelsin, og en nydelig farge. Salt og pepper glemmer hun som vanlig, og må tilsette det etterpå.

Og damen tenker at det ikke alltid skal så mye til, i alle fall ikke for den som har en ingefær.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar